Κόσμος

Ιταλία: Οργή με τους τουρίστες που πλησιάζουν την λάβα της Αίτνας για μία σέλφι – «Εμποδίζουν τις διασώσεις και αγνοούν τους κινδύνους»

Οι τουρίστες αψηφούν τα μέτρα των Αρχών και πλησιάζουν την λάβα της Αίτνας με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητά τους

Ορδές τουριστών φτάνουν στο ηφαίστειο της Αίτνας στην Ιταλία για να δουν από κοντά τόσο τη λάβα όσο και τις εκρήξεις του ηφαιστείου.

Λόγω της έκρηξης της Αίτνας, η κατάσταση στην Ιταλία δυστυχώς έχει ξεφύγει. Οι τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή, έχουν εντυπωσιαστεί από το φαινόμενο και ρισκάρουν την σωματική ακεραιότητά τους για μία… σέλφι.

Οι αρχές της Ιταλίας καταγγέλλουν πως πολλοί τουρίστες παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου και δεν ακούν τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας με αποτέλεσμα να εμποδίσουν τις υπηρεσίες διάσωσης να φτάσουν σε όσους χρειάζονται βοήθεια.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής πολιτικής προστασίας της Σικελίας, Salvo Cocina, περιέγραψε τον τουρισμό των τελευταίων ημερών στην Αίτνα ως «άγριο» και «εξαιρετικά επικίνδυνο».

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε, οι τουρίστες παρασύρονται από τη θέα και αψηφούν τα μέτρα με αποτέλεσμα να κλείνουν τους δρόμους.

Σε ανάρτησή του, ο Salvo Cocina ανέφερε πως η ροή του κόσμου έχει δημιουργήσει «ένα άγριο σκηνικό με αυτοκίνητα να συνωστίζονται στους στενούς δρόμους και οχήματα διάσωσης να μην μπορούν να περάσουν».

«Καθώς πέφτει το σκοτάδι, η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη, με αυξανόμενους κινδύνους πτώσεων και ανθρώπους να βυθίζονται στο χιόνι».

Παρά τις συνεχόμενες προειδοποιήσεις των αρχών, οι τουρίστες συνεχίζουν τις «επικίνδυνες αποστολές». Μόνο τη Δευτέρα, 8 άτομα, ανάμεσά τους και 2 ανήλικοι, χάθηκαν κατά τη διάρκεια εκδρομής. Το προηγούμενο βράδυ, ένας 48χρονος υπέστη κάταγμα στο πόδι από πτώση ενώ άλλοι 4 είχαν εξαφανιστεί επίσης.

Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τη ροή των τουριστών ενώ οι δήμαρχοι των πόλεων που βρίσκονται στις πλαγιές της Αίτνας, διέταξαν τους επισκέπτες να μείνουν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από τη λάβα, μια οδηγία που δεν την τηρεί σχεδόν κανένας.

Η μόνη εξέλιξη σε αυτήν την κωμικοτραγική κατάσταση είναι πως τα εκατοντάδες βίντεο που έχουν ανέβει στο TikTok και δείχνουν τους τουρίστες να περπατούν σχεδόν πάνω στα ρυάκια λάβας, έχουν γίνει viral, κάτι που μάλλον προδίδει πως οι τουρίστες δεν θα συμμορφωθούν ούτε τώρα στις οδηγίες των αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκρήξεις σε αμερικανική βάση στο Κουβέιτ – Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον