Κόσμος

Ιταλική ιθαγένεια στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα υποσχέθηκε ο Ρέντσι

Τη χορήγηση της ιταλικής ιθαγένειας στα παιδιά που γεννιούνται στην ιταλική χερσόνησο, ακόμη κι αν οι γονείς τους είναι ξένοι, υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Η δέσμευση Ρέντσι έγινε μία μόλις ημέρα μετά την μεγάλη διαδήλωση κατά της μετανάστευσης στο Μιλάνο.

Παρεμβαίνοντας χθες, Κυριακή, το βράδυ από το τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλε 5 που ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ματέο Ρέντσι υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ψηφιστεί ένας νόμος που θα αλλάξει τη νομοθεσία για την ιταλική ιθαγένεια, η οποία βασίζεται μέχρι σήμερα στο “δίκαιο του αίματος”.

Αν ο εν λόγω νόμος υιοθετηθεί, τα παιδιά που γεννιούνται στην Ιταλία από ξένους γονείς θα μπορούν να παίρνουν την ιταλική ιθαγένεια με προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει στην Ιταλία τουλάχιστον μια σχολική βαθμίδα, πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια.

Περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια ξένοι, περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους προέρχονται από την Ευρώπη, κατοικούν νομίμως στην Ιταλία. Απ’ αυτούς, περισσότεροι από 25% είναι νέοι κάτω των 20 ετών, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής Istat.

Ο Ματέο Ρέντσι υποσχέθηκε συνεπώς επίσης ένα πριμ 80 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί που γεννιέται σε νοικοκυριό που κερδίζει λιγότερο από 90.000 ευρώ ετησίως. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει για τρία χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα