Σάββατο, 1 Ιουν.
28oC Αθήνα

Και οι ΗΠΑ εναντίον της Ελλαδας: Κάθε έθνος δικαιούται να ελέγχει τα σύνορά του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ ότι “κάθε έθνος δικαιούται να ελέγχει το έδαφός του”. Ο κ. Τονέρ το έριξε στις… διαδικασίες και όχι στην ουσία, την ώρα που μία – μία αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αγνοούν την συμφωνία της ΕΕ και κλείνουν τα σύνορά τους!

Δεν φαίνεται να μοιράζεται τις… ανησυχίες του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την προσφυγική κρίση το State Department. Κι αυτό διότι απέφυγε να ζητήσει ευθέως από τις ευρωπαϊκές χώρες, που δείχνουν απαράδεκτη συμπεριφορά έναντι των προσφύγων, να ανοίξουν τα σύνορά τους.

Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department, Μάρκ Τόνερ, υπογράμμισε πάντως, απαντώντας σε ερωτήσεις του mega, ότι “απλά θα ζητήσουμε από όλα τα κράτη, όπως έκανε η Ελλάδα, να συνεχίσουν να επιδεικνύουν γενναιοδωρία χειριζόμενα τους μετανάστες“.

Ο Μπαν κι Μουν έκανε ηχηρή παρέμβαση χθες και ζήτησε να παραμείνουν τα σύνορα ανοικτά, επειδή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “τέτοιοι συνοριακοί περιορισμοί δεν συνάδουν με τη Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και του Πρωτοκόλλου του 1967, επειδή ο ατομικός καθορισμός του καθεστώτος του πρόσφυγα και η αξιολόγηση των ατομικών αναγκών προστασίας δεν γίνονται δυνατά”.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, στην Ουάσιγκτον, το mega ρώτησε τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για τη δήλωση του Μπαν γκι-Μουν.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε