Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καλοκαιράκι στη Βρετανία! Πιο υψηλές θερμοκρασίες και από την Ελλάδα!

Καλοκαιράκι στη Βρετανία! Πιο υψηλές θερμοκρασίες και από την Ελλάδα!

Μετά από έναν βαρύ χειμώνα, ένα μικρό καλοκαιράκι αναμένεται στη Βρετανία. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν ακόμα και τις θερμοκρασίες σε κάποια μέρη της Ελλάδας!

Ποιος καλός καιρός και ποια Ελλάδα; Είναι γεγονός, το Καλοκαίρι έρχεται νωρίτερα στη Βρετανία! Προβλέπεται να βιώσει το πιο ζεστό της Σαββατοκύριακο για τη χρονιά 2018 και το μετεωρολογικό γραφείο, Met Office το επιβεβαιώνει.

Σύμφωνα με την Dailymail, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων εβδομάδων θα λάβουν τέλος σύντομα. Από αυτήν την εβδομάδα, έρχεται ένα μικρό καλοκαιράκι που θα διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο και ίσως και λίγο παραπάνω…

Το μετεωρολογικό γραφείο, Met Office, ανακοίνωσε ότι αυτήν την Παρασκευή η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου στη Βρετανία. Μάλιστα, το Σάββατο είναι πιθανό να φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου προσφέροντας λίγες στιγμές ήλιου μετά από πολλές κρύες εβδομάδες στους Βρετανούς.

Πιο ζεστός ο καιρός στη Βρετανία και από ορισμένες περιοχές της Ελλάδας!

https://www.youtube.com/watch?v=kde0pAk7ock

Το αποκορύφωμα ωστόσο θα έρθει την Κυριακή 15 Απριλίου. Τότε σύμφωνα με το ίδιο μετεωρολογικό γραφείο η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός αναμένεται δηλαδή να είναι πιο ζεστός και από την Κεφαλονιά όπου εκείνη τη μέρα προβλέπεται ότι το θερμόμετρο θα δείξει 21 βαθμούς Κελσίου.

Μετά από έναν ισχυρό και μίζερο χειμώνα με πολύ χιόνι, πλημμύρες και ισχυρές βροχοπτώσεις, οι Βρετανοί για πρώτη φορά στο νέο έτος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν λίγες καλοκαιρινές στιγμές.

Αν όλα έρθουν όπως προβλέπονται, η Βρετανία θα σπάσει το ρεκόρ των πιο υψηλών θερμοκρασιών του 2018, αφού το τελευταίο καταγράφτηκε την προηγούμενη Κυριακή στην περιοχή Gravesend του Κεντ, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 19,4 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολόγοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να συνεχιστούν και μετά το Σαββατοκύριακο.

Η εκπρόσωπος του Met Office, Nicky Maxey αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Κάποια σημεία θα έχουν χαμηλές θερμοκρασίες, όμως σίγουρα πιο υψηλές από ό,τι μέχρι τώρα, ενώ ορισμένες περιοχές θα έχουν καλοκαιρινό καιρό. Ωστόσο, γενικά στη Βρετανία, αναμένονται και άλλες βροχοπτώσεις πριν αρχίσει ο καιρός να φτιάχνει για τα καλά το Σαββατοκύριακο”.

Πηγή: Dailymail

Πηγή βίντεο: News 24h

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις