Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κάρλα Μπρούνι: Θετικό που ξεσκεπάστηκε το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Κάρλα Μπρούνι

«Καλώς ήλθε το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. Είναι θετικό το ότι ξέσπασε η υπόθεση αυτή», δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι.

«Οι επώνυμοι που αποκάλυψαν την τραυματική εμπειρία ανακουφίστηκαν. Μπορεί, παράλληλα, να αποτελέσει και παράδειγμα για τις απλές γυναίκες που υφίστανται όλα αυτά στους χώρους εργασίας τους, και δεν έχουν την δύναμη να καταγγείλουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις το όλο θέμα έχει πάντα να κάνει με την εξουσία. Όταν κάποιος θεωρεί πως μπορεί να θέσει κάποιον άλλον σε κατάσταση υποτέλειας, γεννιέται πραγματικός πόνος. Αν είσαι νέος μπορεί να σου δημιουργηθεί σοβαρό τραύμα. Πρόκειται για ταπεινωτικές καταστάσεις που γεννούν αίσθημα ενοχής». Αυτό δήλωσε η σύζυγος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, Κάρλα Μπρούνι, αναφερόμενη στα σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Κάρλα Μπρούνι: Περίεργος ο κόσμος

Σύμφωνα με την Κάρλα Μπρούνι «δεν έχει σημασία πόσος καιρός έχει περάσει». Διότι «ο λόγος αποκαθιστά την αξιοπρέπειά μας. Και δεν μετρά αν τα θύματα αποφάσισαν να μιλήσουν έπειτα από είκοσι χρόνια».

«Είναι πραγματικά περίεργος ο κόσμος αυτός, στον οποίο αν είσαι θύμα πρέπει να ντρέπεσαι. Χάρη σε αυτές τις διάσημες γυναίκες, τόσες άλλες, που ανήκουν σε άλλους χώρους και υφίστανται την ίδια μεταχείριση, ίσως βρουν το θάρρος να μιλήσουν» τονίζει στη La Repubblica η Κάρλα Μπρούνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις