Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Καταιγίδα Κιαράν: Δύο νεκροί σε Ισπανία και Βέλγιο

Καταιγίδα Κιαράν: Δύο νεκροί σε Ισπανία και Βέλγιο
Φωτογραφία Reuters

Μια γυναίκα και ένας άνδρας σκοτώθηκαν στην Ισπανία και στο Βέλγιο αντίστοιχα, καθώς η καταιγίδα Κιαράν «χτυπά» τις χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης.

Η καταιγίδα Κιαράν έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στη Γαλλία και τη Βρετανία ενώ στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο σε περιοχή της Γαλλίας. Τώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους 3 στη βορειοδυτική Ευρώπη, καθώς σκοτώθηκαν μια γυναίκα και ένας άνδρας σε Ισπανία και Βέλγιο αντίστοιχα.

Η γυναίκα στην Ισπανία σκοτώθηκε από πτώση δέντρου. Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του άνδρα στο Βέλγιο, αλλά είναι σίγουρο ότι οφείλεται στην επέλαση της καταιγίδας Κιαράν.

Ακόμη ένας άνδρας ένας υπέστη κάταγμα στο πόδι μετά από πτώση δένδρου στη Γάνδη, σύμφωνα με την φλαμανδόφωνη εφημερίδα «Het Laatste Nieuws».

Το μετεωρολογικό ινστιτούτο της Ισπανίας προειδοποίησε ότι η καταιγίδα Κιαράν αναμένεται να «χτυπήσει» στη χώρα απόψε το βράδυ.

Παράλληλα, σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται το δυτικό τμήμα του Βελγίου εξαιτίας της καταιγίδας Κιαράν, ενώ όλη η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται σε κίτρινο συναγερμό μέχρι τις 23.00 το βράδυ. Στα ανατολικά οι άνεμοι εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσουν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Guardian / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις