Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καταιγιστικές εξελίξεις – Νεκρός κι ο διάδοχος του αλ Μπαγκτάντι λέει ο Τραμπ

Τραμπ - αλ Μπαγκντάντι

Το ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος μέσω Twitter.
Θα ήταν πιθανότατα αυτός που θα αναλάμβανε στη θέση του αλ Μπαγκντάντι το κορυφαίο πόστο του ISIS, λέει ο Τραμπ.
“Εξολοθρεύτηκε” από Αμερικανούς στρατιώτες.
“Πανηγυρίζει” ο Τραμπ.
Άγνωστο πού και πώς εξουδετερώθηκε το κορυφαίο στέλεχος των τζιχαντιστών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε πως μόλις επιβεβαίωσε την είδηση: Ο Νούμερο 1 διάδοχος του αλ Μπαγκντάντι εξουδετερώθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες.

“Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ο Νο 1 διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εξολοθρεύτηκε από αμερικανικά στρατεύματα. Πιθανότατα θα είχε αναλάβει το κορυφαίο πόστο – Τώρα είναι επίσης Νεκρός!”, έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η ανακοίνωση Τραμπ για τον αλ Μπαγκντάντι

Πριν δύο ημέρες, στις 27 Οκτωβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωνε σε επίσημες δηλώσεις του πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε.

«Ήταν ύψιστος στόχος των ΗΠΑ το να τον πιάσουμε και να τον σκοτώσουμε. Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του», δήλωσε για τον Μπαγκντάντι ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ο Τραμπ πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε αφού έτρεξε μέσα σ’ ένα αδιέξοδο τούνελ.

«Τον βρήκαν σε ένα τούνελ, όπου έκλαιγε και φώναζε. Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», πρόσθεσε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο αλ Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός»”.

“Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν υπέροχο. Στόχος των ΗΠΑ ήταν να τον πιάσουν κι όχι να τον σκοτώσουν, αφού μαζί του ήταν και τα τρία ανήλικα παιδιά του”, σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από το προσωπικό των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι “μεγάλος αριθμός” μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή και οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν μερικές πληροφορίες για τον Μπαγκντάντι που βοήθησαν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως, μαζί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και άλλους, παρακολούθησε την επιχείρηση να εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο χάρη στις κάμερες που έφεραν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων.

«Ήταν σαν να βλέπουμε μια ταινία», είπε. Ο Τραμπ δήλωσε ακόμη πως η επιδρομή για την εξουδετέρωση του Μπαγκντάντι δεν αλλάζει την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Το πρακτορείο Reuters σχολιάζει πως πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του Τραμπ σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει έρευνα την οποία προωθούν οι Δημοκρατικοί για την παραπομπή του. Το πρακτορείο σημειώνει πως ο φόνος του Μπαγκντάντι, που μπορεί τελικά να είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Τραμπ στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, θα βοηθήσει τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο να φανεί ισχυρός καθώς δίνει μάχη κατά της έρευνας σε βάρος του που άρχισαν οι Δημοκρατικοί τον περασμένο μήνα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις