Κόσμος

Καταλονία: Θα απαγγείλουν κατηγορίες στον Πουτζδεμόντ!

Στα άκρα! Μετά την απόφαση που πήρε η Καταλονία για ανεξαρτησία, η ισπανική εισαγγελία θα κατηγορήσει τον Πουτζδεμόντ για "εξέγερση"!

Καταλονία και Μαδρίτη βρίσκονται στα “μαχαίρια” εδώ και μέρες. Από την 01.10.2017, οπότε και έγινε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, Ραχόι και Πουτζδεμόντ… σφάζονται!

Καταλονία

Ο Πουτζδεμόντ απειλείται με 30 χρόνια φυλακή!

Σήμερα, ωστόσο, έπεσε η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι της… υπομονής της Ισπανίας! Το καταλανικό κοινοβούλιο κήρυξε την ανεξαρτησία για την Καταλονία κι ο Ραχόι “εξερράγη”!

[read4more]

Έθεσε σε εφαρμογή το άρθρο 155 και πλέον μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο της περιοχής! Τι σημαίνει αυτό; Να απολύσει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και να προσλάβει “δικούς” του και πολλά – πολλά ακόμη.

Και μπορεί στους δρόμους της Καταλονίας να γίνεται το… έλα να δεις από πανηγυρισμούς, σστόσο οι… μπελάδες δεν σταματούν εδώ. Η γενική εισαγγελία της Ισπανίας έριξε… τη βόμβα!

Μια βόμβα που αφορά στον Καταλανό πρόεδρο, Κάρλες Πουτζδεμόντ. Ανακοίνωσε, λοιπόν, πως θα κινήσει την επόμενη εβδομάδα δικαστική διαδικασία σε βάρος του! Και μάλιστα με την κατηγορία της “εξέγερσης”!

Αυτό έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου της γενικής εισαγγελίας, μετά την έγκριση σήμερα από το καταλανικό κοινοβούλιο της κήρυξης ανεξαρτησίας της περιφέρειας.

Η εισαγγελία θα καταθέσει μήνυση την επόμενη εβδομάδα κατά του Κάρλες Πουτζντεμόν με την κατηγορία της εξέγερσης. Μια κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 30 έτη“! Αυτό επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου.

Πουτζδεμόντ

Πουτζδεμόντ

Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε «ενδεχομένως να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα μέλη της καταλανικής κυβέρνησης και το γραφείο των προέδρων» του καταλανικού κοινοβουλίου, τονίζεται από την ίδια πηγή.

Η πρώτη αντίδραση Ραχόι

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απηύθυνε έκκληση για ηρεμία σε ένα τουίτ που ανήρτησε μερικά λεπτά μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο. «Ζητώ ηρεμία για όλους τους Ισπανούς. Η κυριαρχία του νόμου θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην Καταλονία».

Δείτε την ανάρτησή του

Πόλεμος Πουτζδεμόντ – Τουσκ στο Twitter!

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει τίποτε. Η Ισπανία παραμένει ο μοναδικός μας συνομιλητής. Ελπίζω η ισπανική κυβέρνηση να προκρίνει την δύναμη του διαλόγου κι όχι τον διάλογο της δύναμης“!

Αυτό ήταν το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μέσω Twitter.

Στο οποίο απάντησε ο Καταλανός πρόεδρος, Κάρλες Πουτζδεμόντ.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Όπως γνωρίζετε, οι Καταλανοί προκρίνουν πάντα την δύναμη του διαλόγου“! Ο ίδιος έβαλε δίπλα και τις λέξεις: Ειρήνη, Δημοκρατία, Διάλογος.

Δείτε την ανάρτηση

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα
Το Ιράν «φλέγεται»: Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι «θα ανοίξουμε πυρ» αν σκοτωθούν περισσότεροι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά εκεί που πονάει και αυτό δεν σημαίνει στρατιωτική επέμβαση» προειδοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ τους ηγέτες του Ιράν
Ιράν
18