Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κατάρ για Qatar Gate: Καμία ανάμιξη στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιμένει η Ντόχα

Κατάρ για Qatar Gate: Καμία ανάμιξη στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιμένει η Ντόχα
Reuters

Το Κατάρ με νέα ανακοίνωσή του για το Qatar Gate επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση διαφθοράς που προκαλεί κλυδωνισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο σκάνδαλο που διερευνάται από τις βελγικές αρχές εμπλέκονται πρόσωπα, ανάμεσά τους και η Εύα Καϊλή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Κατάρ εξέδωσε την Κυριακή (18.12.2022) νέα ανακοίνωση για το Qatar Gate που συγκλονίζει συθέμελα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση.

Η Ντόχα αναφέρει ότι η χώρα είναι «βαθιά απογοητευμένη» από την «κριτική και την επίθεση», στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών του Βελγίου. Επιπλέον, κατηγορεί τη βελγική κυβέρνηση επειδή «δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την κυβέρνησή μας για να εξακριβώσει τα γεγονότα».

Οι βελγικές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε τέσσερα άτομα που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βάσει πληροφοριών, ότι το Κατάρ, που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους παρείχε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κατάρ για το Qatar Gate προστίθεται, τέλος, ότι «ο περιορισμός του διαλόγου και της συνεργασίας» για το θέμα πριν από την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας θα επηρεάσει αρνητικά τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και τις συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις