Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Κατασκοπικό «θρίλερ» στην Ιταλία: Αξιωματικός παρέδιδε έγγραφα στους Ρώσους

Κατασκοπικό «θρίλερ» στην Ιταλία: Αξιωματικός παρέδιδε έγγραφα στους Ρώσους

Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη στην Ιταλία με την κατηγορία της κατασκοπείας και της παροχής απόρρητων εγγράφων σε Ρώσο στρατιωτικό.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Ρώμη να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ιταλός αξιωματικός συνελήφθη χθες, Τρίτη, το βράδυ από τους καραμπινιέρι, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν και φέρονται να τον είδαν να παραδίδει απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ, έναντι αμοιβής, σε στρατιωτικό που εργάζεται στην Ρωσική πρεσβεία στην Ιταλία. Ο τελευταίος φαίνεται πως έχει διπλωματική ασυλία.

«Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό συμβάν κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας από το τέλος του ψυχρού πολέμου», τονίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, πρόκειται για έναν αντιπλοίαρχο, ο οποίος δεν έθεσε σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια της Ιταλίας, αλλά και άλλων συμμάχων χωρών.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος αξιωματικός που έλαβε τα απόρρητα έγγραφα (και ο οποίος κατηγορείται επίσης από τις ιταλικές αρχές για κατασκοπεία) πρόκειται να απελαθεί.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις