Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κατεχόμενα: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία

Κατεχόμενα: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία

Τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία και αφαίρεσε φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από σχολείο στη Λύση αναζητούν οι αρχές στα κατεχόμενα. «Δικαστήριο», μάλιστα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Το περιστατικό στα κατεχόμενα έγινε την περασμένη Κυριακή και “ξύπνησε” μνήμες από τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, του Ελληνοκύπριο από το Παραλίμνι, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Τούρκων αστυνομικών την ημέρα της κηδείας του επίσης δολοφονηθέντος Τάσου Ισαάκ.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του «αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών» στα κατεχόμενα, αναφέρει ότι έγιναν προσπάθειες μέσω ΟΗΕ για να επιστραφεί η σημαία και η φωτογραφία. Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές αρχές, ο 16χρονος (οι γονείς του οποίου κατάγονται από τη Λύση) επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα Περγάμου.

«Εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι σε εκκλησία στο χωριό Λύση», αναφέρει η ανακοίνωση του «υπουργείου Εξωτερικών» το ψευδοκράτους.

Η στιγμή που ο 16χρονος κατεβάζει την τουρκική σημαία από το σχολείο στην κατεχόμενη Λύση έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Αλήθεια» αλλά και η ιστοσελίδα «takvim.com.tr», ο 16χρονος χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε σε αίθουσα σχολείου, έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς και στη συνέχεια ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία.

Το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας, αναφέρει ότι γίνονται έρευνες για να ταυτοποιηθεί ο νεαρός.

Με πληροφορίες από cyprustimes.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις