Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κέιτ ΜακΚαν: Ποια είναι η δημοσιογράφος που λιποθύμησε στο debate των Σουνάκ και Τρας

Κέιτ ΜακΚαν: Ποια είναι η δημοσιογράφος που λιποθύμησε στο debate των Σουνάκ και Τρας

Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το ντιμπέιτ των υποψήφιων ηγετών των Συντηρητικών της Βρετανίας, Λις Τρας και Ρίσι Σουνάκ, καθώς η δημοσιογράφος που συντόνιζε την τηλεμαχία λιποθύμησε. Μάλιστα, το βίντεο με την αντίδραση της Λις Τρας κατά το περιστατικό έχει κάνει εδώ και λίγες ώρες το γύρο του διαδικτύου. 

Το ντιμπέιτ των Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ είχε οργανώσει η εφημερίδα Sun και το TalkTV της Βρετανίας με οικοδέσποινα τη δημοσιογράφο Κέιτ ΜακΚάν. 

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ και όταν η κάμερα ήταν στραμμένη προς την πρώην υπουργό Εξωτερικών Λις Τρας ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος με την πολιτικό να πιάνει το πρόσωπό της και να αναφωνεί «Θεέ μου». Η ίδια φεύγει από τη θέση της, ενώ λίγο μετά έγινε γνωστό πως η δημοσιογράφος είχε καταρρεύσει…

Αμέσως οι τηλεθεατές είδαν στις οθόνες τους το μήνυμα: «Λυπούμαστε για τη διακοπή του προγράμματος. Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος και σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονική ροή».

 

Στη συνέχεια το TalkTV ανακοίνωσε πως το ντιμπέιτ θα διακοπεί λέγοντας πως: «Η Κέιτ ΜακΚάν λιποθύμησε στον αέρα απόψε και παρόλο που είναι καλά, η ιατρική συμβουλή ήταν ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε με τη συζήτηση. Ζητούμε συγγνώμη από τους θεατές και τους ακροατές μας».

Όπως αναφέρει η Sun, μόλις η δημοσιογράφος κατέρρευσε τόσο ο Σουνάκ όσο και η Τρας έσπευσαν στο πλευρό της για να βεβαιωθούν ότι είναι καλά.

Μετά το ντιμπέιτ, ο Σουνάκ έγραψε στο Twitter: «Καλά νέα που ήδη αναρρώνετε @KateEMcCann. Ήταν μια υπέροχη συζήτηση και ανυπομονώ να δεχθώ τις ερωτήσεις σας σύντομα!».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το μήνυμα της Τρας: «Με ανακούφιση άκουσα ότι η @KateEMcCann είναι μια χαρά. Πραγματικά λυπάμαι που έπρεπε να τελειώσει μια τόσο καλή συζήτηση. Ανυπομονώ να συναντηθούμε ξανά σύντομα με την Κέιτ και την υπόλοιπη ομάδα του @TheSun @TalkTV».

Ποια είναι η Κέιτ ΜακΚάν

Η παρουσιάστρια επρόκειτο να συντονίσει το ντιμπέιτ μαζί με τον πολιτικό συντάκτης της Sun, Χάρι Κόουλ, ο οποίος ωστόσο νόσησε με κορονοϊό και δεν βρισκόταν στο πλατό.

Η ίδια είναι δημοσιογράφος και ρεπόρτερ της Sun και του TalkTV. Μέχρι τον Ιανουάριο εργαζόταν στο Sky News, ενώ έχει εργαστεί σε «Daily Telegraph», «The Solar», «Metropolis AM» και «The Guardian».

Η 30χρονη ΜακΚάν είναι ενεργή στα social media με 135.000 ακολούθους, ενώ ελάχιστα είναι γνωστά για την προσωπική της ζωή. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο tweet για την κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του TalkTV η ίδια είναι καλά στην υγεία της και κατέρρευσε εξαιτίας του άγχους. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις