Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Κέιτ Μίντλετον: Μουδιασμένη η Βρετανία – Αγωνία για τη μάχη της πριγκίπισσας της Ουαλίας με τον καρκίνο

Κέιτ Μίντλετον: Μουδιασμένη η Βρετανία – Αγωνία για τη μάχη της πριγκίπισσας της Ουαλίας με τον καρκίνο

Σοκ έχει προκαλέσει η συγκλονιστική αποκάλυψη – εξομολόγηση της Κέιτ Μίντλετον, πως πάσχει από καρκίνο, δύο μήνες μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και την «προληπτική χημειοθεραπεία». Η ίδια η πριγκίπισσα της Ουαλίας που αναρρώνει στο Κάστρο του Γουίνδσορ, δεν θα μπορέσει να παραστεί στην παραδοσιακή θεία λειτουργία για το Πάσχα.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Κέιτ Μίντλετον δεν θα συμμετάσχει με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην παραδοσιακή λειτουργία για το Πάσχα στο Γουίνσδορ, λόγω της διάγνωσής της με καρκίνο. Ωστόσο, η ίδια η πριγκίπισσα της Ουαλίας τονίζει πως ανυπομονεί για τη μέρα που θα επιστρέψει στα καθήκοντά της, χωρίς, μέχρι στιγμής, να υπάρχει κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα.

Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον, προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά το βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο για την καταπολέμηση του οποίου κάνει «προληπτική χημειοθεραπεία».

H πριγκίπισσα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αποθεραπεία της. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επιστροφής της στα επίσημα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», o πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο έπειτα από τις διακοπές για το Πάσχα, αλλά η οικογένεια δεν θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Το βίντεο που συγκλόνισε

Με το αποκαλυπτικό βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, η Κέιτ Μίντλετον ήθελε να δώσει τέλος στις φήμες και τα σενάρια συνωμοσίας, που οργίαζαν τις τελευταίες εβδομάδες, για την υγεία της. Εμφανώς καταβεβλημένη, η 42χρονη πριγκίπισσα προκάλεσε σοκ με την αποκάλυψή της, πως πάσχει από καρκίνο, μουδιάζοντας τα εκατομμύρια των Βρετανών.

«Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε σημαντική χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, στο Λονδίνο κι εκείνη την περίοδο θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν σχετιζόταν με τον καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με ενημέρωσε ότι θα πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας».

Και συνέχισε στο βίντεο λέγοντας:

«Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ και ο Oυίλιαμ κι εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά, για χάρη της οικογένειάς μας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρειάστηκε χρόνος. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούι με έναν κατάλληλο τρόπο για αυτούς για να τους καθησυχάσω ότι θα είμαι εντάξει. Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα, εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου».

 

Παγκόσμια συγκίνηση για το θάρρος της Κέιτ

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για τον τύπο καρκίνου από τον οποίο πάσχει η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Γουίλιαμ, ζήτησε να σταματήσουν τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της, καθώς δίνει μάχη ενάντια στην ασθένειά της.

«Το να έχω τον Γουίλιαμ δίπλα μου είναι, επίσης, μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει πολλά και για τους δυο μας. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα μπορέσω, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας μου».

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έστειλε, όμως, και μήνυμα ελπίδας σε όσους πάσχουν από καρκίνο, ευχαριστώντας τους Βρετανούς για τις αμέτρητες ευχές για ταχεία ανάρρωση.

«Ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση. Αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους, των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

 

Συνεχίζει την προληπτική χημειοθεραπεία

Βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Κέιτ Μίντλετον κάνει «προληπτική χημειοθεραπεία» από τα τέλη Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ιατρική πρακτική, με στόχο να σταματήσει η αναπαραγωγή καρκινικών κυττάρων, με τη χρήση ισχυρών φαρμάκων.

Καθηγήτρια ογκολογίας εξήγησε: «Όταν ακούω τον όρο «προληπτική χημειοθεραπεία», έχω κατά νου τη χημειοθεραπεία που χορηγείται σε έναν ασθενή μετά από επέμβαση, με την ελπίδα να εμποδίσει ή να μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον».

Η είδηση για την υγεία της πριγκίπισσας έχει συγκλονίσει συθέμελα τη βασιλική οικογένεια, με τον βασιλιά Κάρολο να δίνει κι ο ίδιος τη δική του μάχη με τον καρκίνο.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ανέφερε:

«Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ υπερήφανος για την Κάθριν και για το θάρρος της να μιλήσει ανοικτά. Τόσο ο Βασιλιάς όσο και η Βασιλική σύζυγος Καμίλα θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, δεν γνώριζαν το παραμικρό για την ασθένεια της Κέιτ και το έμαθαν μόλις χθες, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Δούκας του Σάσεξ επικοινώνησε με τον αδελφό του και την Κέιτ, δίνοντας στη δημοσιότητα μία λιτή ανακοίνωση.

«Ευχόμαστε υγεία και ανάρρωση για την Κέιτ και την οικογένειά της και ελπίζουμε να είναι σε θέση να το κάνουν ιδιωτικά και με ηρεμία», έγραφε η ανακοίνωση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία στη Βρετανία ευχήθηκε στη 42χρονη πριγκίπισσα ταχεία ανάρρωση. Τη συμπαράστασή του στην Κέιτ Μίντλετον, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Κέιτ Μίντλετον: Η κοινή θνητή που έγινε πριγκίπισσα της Ουαλίας

Τον μεγαλύτερο και δυσκολότερο αγώνα της ζωής της πρέπει να δώσει από εδώ και πέρα η Κέιτ Μίντλεντον.
Επί δυόμιση μήνες προσπαθούσε να κρυφτεί από όλους, ζώντας η ίδια ημέρες αγωνίας.

Το πρόβλημα υγείας, που την οδήγησε στην απομόνωση για να μπορέσει να το διαχειριστεί και «γέννησε» δεκάδες σενάρια συνωμοσίας.

Η απόφασή της να κρατήσει ιδιωτικές τις λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της πυροδότησε φρενίτιδα στα social media.

Προσπάθησε να σβήσει τους ψιθύρους, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλέσει κραυγές, όταν εμφάνισε μία επεξεργασμένη φωτογραφία, την ημέρα της μητέρας.

Κι όταν το όνομά της συζητιόταν περισσότερο από κάθε άλλο στη Μεγάλη Βρετανία, αποφάσισε να βγει στο φως. Να μιλήσει σε όσους αγωνιούν, αλλά και σε εκείνους που λοιδορούν.

Ζωή σαν παραμύθι

Η Κάθριν, είναι το μεγαλύτερο από τα 3 παιδιά της οικογένειας Μίντλετον. Αδερφή της Φίλιππα και του Τζέημ, γεννήθηκε το 1982 δυτικά του Λονδίνου.

Κόρη ενός πιλότου, του Μάικλ και μίας αεροσυνοδού, της Κάρολ όταν εκείνος εργαζόταν στην «British Airlines», η οικογένεια μετακόμισε στην Ιορδανία.

Αν και οι Μίντλετον δεν είχαν αριστοκρατικό υπόβαθρο, η οικονομική τους άνεση τής δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσει στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια.

Εκεί, θα γνωρίσει και τον Γουίλιαμ στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews στη Σκωτία το 2001. Φορώντας ένα διάφανο αποκαλυπτικό φόρεμα που αφήνει ελάχιστα στη φαντασία, έκανε τον πρίγκιπα να την ερωτευτεί σε ένα fashion show της σχολής τους.

Κάποιοι θα της καταλογίσουν στρατηγική, και θα υποστηρίξουν ότι άλλαξε κολλέγιο για να τον πλησιάσει.

Η σχέση της με τον Γουίλιαμ άρχισε να γίνεται γνωστή.

Το 2004 φωτογραφίζονται μαζί σε διακοπές για σκι στην Ελβετία. Οι παπαράτσι την ακολουθούν σε κάθε της βήμα, ακόμα και τις πιο αμήχανες στιγμές, κάτι που η νεαρή καστανομάλλα δυσκολεύεται να συνηθίσει.

 

Το 2007 το ζευγάρι χωρίζει. Ο Γουίλιαμ θα εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και εκείνη θα στραφεί στις επιχειρήσεις της οικογένειάς της.

Η επανασύνδεση δεν θα αργήσει. Το 2010 αρραβωνιάζονται και το 2011 ο γάμος τους είναι η είδηση τη χρονιάς.

Η Κέιτ Μίντλετον γίνεται το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων, που τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Μπήκε» στο στόχαστρο για τις ενδυματολογικές της επιλογές, τη σχέση της με τη βασίλισσα Ελισσάβετ, με την Καμίλα και τη Μέγκαν.

Θα προσπαθήσει να κρατήσει τα παιδιά της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να τα κάνει να πειθαρχήσουν στο βασιλικό πρωτόκολλο χωρίς πάντα με επιτυχία.

Πλέον οι Βρετανοί ελπίζουν ότι η 42χρονη καρκινοπαθής πριγκίπισσα θα αφήσει γρήγορα τα δύσκολα πίσω της και θα επανέλθει σε μία πριγκιπική ζωή, σαν παραμύθι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις