Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κηδεία Φιλίππου: Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε «μαζί» της τον Πρίγκιπά της

Κηδεία Φιλίππου: Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε «μαζί» της τον Πρίγκιπά της

Μία φωτογραφία της με τον Φίλιππο ως νεόνυμφους στην τσάντα της μαζί με ένα από τα μαντήλια του, κρατούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του 99χρονου Δούκα του Εδιμβούργου. Η 94χρονη μονάρχης επέλεξε να καθίσει μόνη της στη χθεσινή συγκινητική τελετή, βυθισμένη σε νοσταλγικές σκέψεις, μετά την απώλεια του πολυαγαπημένου της συντρόφου για 73 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με την Daily Mail η Βασίλισσα Ελισάβετ θέλησε να «κρατήσει» τον σύζυγό της Φίλιππο τις στιγμές του αποχαιρετισμού, μεταφέροντας αναμνηστικά αντικείμενα από την κοινή τους ζωή μέσα στην τσάντα της στην κηδεία του 99χρονου Δούκα με την ελληνική καταγωγή.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, η Βασίλισσα σκουπίζει τα δάκρυα και έσκυψε το κεφάλι της με σεβασμό καθώς συνόδευε το φέρετρο του συζύγου της στο τελευταίο του ταξίδι, ενώ ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Πρίγκιπας Κάρολος περπατούσε πίσω από το φέρετρο του πατέρα του.

Clik4more: Πρίγκιπας Φίλιππος: Οδυνηρό deja vu για Χάρι και Ουίλιαμ μετά την κηδεία της Νταϊάνα (pics, vids)

Η Βασίλισσα είχε μαζί της ένα από τα λευκά μαντήλια του Φιλίππου, φτιαγμένα από τους εκλεκτούς ράφτες Savile Row, Kent & Haste. Τα συγκεκριμένα μαντήλια αποτελούσαν μόνιμο και χαρακτηριστικό στοιχείο του κλασικού ενδυματολογικού στυλ του Δούκα του Εδιμβούργου.

Ελισάβετ – Φίλιππος: Στη Μεσόγειο των ονείρων τους

Σε ανάμνηση του γάμου τους το 1947, λέγεται επίσης ότι η Βασίλισσα είχε μαζί της στην κηδεία του Φίλιππου μία μικρή φωτογραφία τους, η οποία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στη Μάλτα.

Το νησί της Μεσογείου ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό μέρος για τη Βασίλισσα και τον Φίλιππο. Ως νεόνυμφοι ζούσαν στη Villa Guardamangia, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Βαλέτα, μεταξύ των ετών 1949 και 1951, ενώ ο πρίγκιπας τοποθετήθηκε εκεί ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Βασίλισσα χαρακτήρισε εκείνη την τριετία ως μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της, καθώς ήταν η μόνη φορά που μπορούσε να ζήσει «κανονικά». Το ζευγάρι ξαναβρέθηκε στη Μάλτα, τελευταία φορά το 2007, για να γιορτάσει τα  60 χρόνια γάμου.

Click4more: Κέιτ Μίντλετον: Με μαργαριταρένιο κολιέ της βασίλισσας Ελισάβετ στην κηδεία του Φίλιππου (pics)

Η τσάντα της Βασίλισσας στην κηδεία είναι Launer και την έχει από το 1968, γι’ αυτό και την επέλεξε για να «κουβαλήσει» τις αναμνήσεις από τον σύζυγό της στο τελευταίο αντίο.

Η Ελισάβετ φορούσε, επίσης, το διαμάντι Richmond Brooch, από τον γάμο της γιαγιάς της, της Βασίλισσας Μαρίας το 1893 με τον μελλοντικό βασιλιά Γεώργιο τον Ε’.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Covid Windsor Castle, η βαθιά θλιμμένη – όπως φαινόταν σε όλη τη διάρκεια του ύστατου αποχαιρετισμού – Βασίλισσα, άφησε ένα προσωπικό, τελευταίο χειρόγραφο μήνυμα στον Φίλιππο.

Αυτό τοποθετήθηκε δίπλα σε ένα στεφάνι από λευκά κρίνα, μικρά λευκά τριαντάφυλλα και λευκά φρέζια που επέλεξε.

Το χειρόγραφο σημείωμα – γραμμένο σε επίσημη κάρτα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ – φαίνεται να ήταν το αποχαιρετιστήριο δώρο στον αγαπημένο της σύζυγο τα τελευταία 73 χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις