Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κίεβο: Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση Ζελένσκι – Πούτιν παρά τις προσπάθειες Ερντογάν

Κίεβο: Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση Ζελένσκι – Πούτιν παρά τις προσπάθειες Ερντογάν

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας, Μιχαήλο Ποντόλιακ, είπε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά τις σχετικές προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Τουρκία.

«Ο χρόνος της συνάντησης των προέδρων των δύο χωρών και το πλαίσιο της συνάντησης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί», είπε ο Ποντόλιακ, σύμφωνα με τα όδα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Ποντόλιακ επικέντρωσε την προσοχή στις αυξημένες εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία και στις προσπάθειες της Ρωσίας να «καταστραφεί ολοκληρωτικά» η νότια πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, καθώς συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της χαλυβουργίας Azovstal, όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι πολίτες, ενώ είναι ταμπουρωμένοι και οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίζονται την πόλη.

Υπενθυμίζεται πως στο ενδεχόμενο συνάντησης των κυρίων Ζελένσκι και Πούτιν είχε αναφερθεί το πρωί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταβάλλει προσπάθειες για την πραγματοποίησή της και πιστεύει πως σύντομα θα τελεσφορήσουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις