Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κίνα: Άνδρας σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε τέσσερις μέσα σε νοσοκομείο

Κίνα: Άνδρας σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε τέσσερις μέσα σε νοσοκομείο

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας σε κατάσταση αμόκ μπήκε μέσα σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Σανγκάης στην Κίνα και άρχισε να μαχαιρώνει όποιον έβρισκε μπροστά του. Βίντεο που κυκλοφόρησαν από το αιματηρό περιστατικό δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες, ενώ οι τραυματίες μεταφέρονται αιμόφυρτοι από τους γιατρούς.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που καταγράφεται στην πόλη αυτή της Κίνας μετά την άρση του lockdown στις αρχές Ιουνίου. Η αστυνομία έσπευσε στο νοσοκομείο Ρουιζίν αφού δέχθηκε κλήσεις για την επίθεση.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους να εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο, καθώς ασθενείς προσπαθούσαν να βγουν από το κτίριο, ενώ γιατροί έτρεχαν για να σωθούν μαζί με τους ασθενείς τους, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονταν σε αναπηρικά αμαξίδια ή ράντζα.

Ίχνη αίματος φαίνονταν στην μαρμάρινη επιφάνεια μιας σκάλας.

“Είναι απολύτως σοκαριστικό”, δήλωσε κάτοικος της Σανγκάης η οποία έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά την επίθεση. “Είναι απογοητευτικό. Τι έχει συμβεί σε αυτή την κοινωνία;”, διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια η αστυνομία εντόπισε τον δράστη οπλισμένο με μαχαίρι ο οποίος κρατούσε ομήρους μερικούς ασθενείς στον έβδομο όροφο των εξωτερικών ιατρείων. Όταν ο δράστης απείλησε να βλάψει τους ομήρους, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τον συνέλαβε.

 

Κανένας από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα νοσοκομεία αποτελούν επίκεντρο δυσαρέσκειας στην Κίνα, καθώς οι πολίτες χρειάζεται να περιμένουν ώρες για να δουν έναν γιατρό, ενώ συχνά είναι τα περιστατικά παράνομης ανταλλαγής ραντεβού έναντι χρημάτων και παράλληλα η διαφθορά μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα το κόστος της θεραπείας.

Συχνά είναι τα περιστατικά επιθέσεων ασθενών εναντίον γιατρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις