Κόσμος

Κίνα: Εξτρεμιστές πίσω από την επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό

Τρεις νεκροί και 79 τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες στη επαρχία Σιντζιάνγκ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επίθεση έγινε σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ουρούμτσι και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβερνησης της επαρχίας, πραγματοποιήθηκε από δύο θρησκευτικούς εξτρεμιστές, οι οποίοι και έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στην πρωτεύουσα της επαρχίας μετά από 17 χρόνια.

Στην ιστοσελίδα της η τοπική κυβέρνηση αναφέρει ότι οι δύο εξτρεμιστές “είχαν επηρεαστεί εδώ και καιρό από εξτρεμιστική θρησκευτική σκέψη και μετείχαν σε εξτρεμιστικές θρησκευτικές δραστηριότητες”. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν οτι δύο από τους δράστες της επίθεσης είναι μεταξύ των τριών νεκρών ενώ τραυμταίστηκαν άλλοι 79 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Λαϊκή Ημερησία, την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, “δύο μαφιόζοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και σκοτώθηκαν”. Ο τρίτος νεκρός ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν τυχαία στο σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια και εκρηκτικά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την άφιξη αμαξοστοιχίας από επαρχία που κατοικείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από Κινέζους Χαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η βομβιστική επίθεση συνέπεσε χρονικά με την επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην επαρχία Σιντζιάνγκ που έχει μουσουλμανικό πληθυσμό, κι ενώ τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι αυστηρά.

Σήμερα δεκάδες μαύρα βαν της αστυνομίας ήταν σταθμευμένα γύρω από το σταθμό και αστυνομικοί με στολές παραλλαγής και όπλα στα χέρια περιπολούσαν στην είσοδό του. Παρά τη μεγάλη αστυνομική παρουσία, πολύ κόσμος πηγαινοερχόταν στο σταθμό που φαινόταν να λειτουργεί κανονικά.
 

Διαβάστε

Η Κίνα γίνεται φέτος η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου

Έκρηξη σε τραίνο στην Κίνα – Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Η ιστορία ενός σύγχρονου σκλάβου σε εργοστάσιο – φυλακή της Κίνας

Η ανισοκατανομή των εισοδημάτων στη χώρα είναι από τις πιο υψηλές στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
6