Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Κίνα: Σχεδόν 50 νεκροί από κατολίσθηση – «Καταπλακώθηκαν 18 σπίτια με χωρικούς»

Κίνα: Σχεδόν 50 νεκροί από κατολίσθηση – «Καταπλακώθηκαν 18 σπίτια με χωρικούς»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχεδόν 50 χωρικοί καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας, στα νοτιοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις των Αρχών, τις οποίες μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 05:51 (τοπική ώρα· χθες Κυριακή 21.1.2024 στις 23:51 ώρα Ελλάδας), στο χωριό Λιανγκσούι, στην κομητεία Τζενσιόνγκ της επαρχίας της Κίνας, όπου τουλάχιστον «44 άνθρωποι θάφτηκαν σε 18 σπίτια» από την κατολίσθηση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο από την πλευρά του κάνει λόγο για 47 αγνοούμενους.

«Πάνω από 200 κάτοικοι (της κοινότητας) απομακρύνθηκαν εσπευσμένα, 10 μηχανήματα έργου, 33 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος και πάνω από 200 μέλη σωστικών συνεργείων κινητοποιήθηκαν» για την επιχείρηση, ανέφερε το CCTV.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν στην ιστοσελίδα Douyin διακρίνονται ορεινό χωριό καλυμμένο από χιόνι και σπίτια θαμμένα από αυτή που μοιάζει να ήταν κατολίσθηση βράχων και γης.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές σε ορεινές περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας, ιδίως έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP και Xinhua

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις