Κόσμος

Κινητικότητα για το αιματοκύλισμα Ισραήλ και Παλαιστίνης – Τι λένε οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Διπλωμάτες ανέφεραν νωρίτερα ότι η Ουάσινγκτον αντιτάχθηκε σε αίτημα για μια έκτακτη σύγκληση του ΣΑ που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή. «Νομίζω ότι εξετάζουμε τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ελπίζω ότι θα δώσει λίγο χρόνο στη διπλωματία για να φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Click4more: Διαρκής αιματοχυσία στην Λωρίδα της Γάζας – Ρουκέτες, νεκροί και όλα σε «τεντωμένο σχοινί»

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του για τη βία στους δρόμους του Ισραήλ», με τις συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων και Αράβων να συνοδεύουν την νέα σύρραξη μεταξύ της Χαμάς και του εβραϊκού κράτους.

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι «πρέπει να συμμετέχουν χωρίς τον φόβο της βίας στις γιορτές» που συνδέονται με το τέλος του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους και με τη γιορτή του Σαβουότ, της εβραϊκής Πεντηκοστής, πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Επανέλαβε ότι πρέπει να σταματήσουν οι ρίψεις ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές προς το Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον ήταν ξεκάθαρη ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομική εισβολή στο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό κανάλι TELE1 στην Τουρκία - Συνελήφθη ο διευθυντής, κατηγορείται για «κατασκοπεία»
Ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του προφυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και υπέρ ξένων υπηρεσιών
Αστυνομική επιχείρηση σε τουρκικό κανάλι
Βέβαιος ο Τραμπ πως το Ισραήλ δεν θα προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη – «Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες»
Η Κνέσετ ψήφισε υπέρ της συζήτησης δύο νομοσχεδίων που επεκτείνουν την ισραηλινή κυριαρχία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει το σχέδιο ειρήνης για την Γάζα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να συναντηθεί με τον Πούτιν παρότι ακύρωσε το ραντεβού της Βουδαπέστης
Αλλά και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε από την πλευρά του ότι «ο διάλογος είναι πάντα προτιμότερος από την αντιπαράθεση, τις διαμάχες, πολλώ δε μάλλον από τον πόλεμο»
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά στη Γαλλία από την κακοκαιρία «Benjamin» - Ένας Γερμανός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στην Κορσική
Το θύμα κολυμπούσε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, όταν παρασύρθηκαν από την ξαφνική άνοδο της στάθμης του ποταμού, που «φούσκωσε» από τις καταιγίδες
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Γαλλία
Ανάλυση CNN: Η στρατηγική του Πούτιν να χειραγωγεί τον Τραμπ φαίνεται να έχει φτάσει στα όριά της
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον των ρωσικών πετρελαϊκών κολοσσών σηματοδοτούν μια στροφή στις σχέσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες χαρακτηρίζονταν επί χρόνια από καχυποψία και πολιτικό υπολογισμό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ