Κόσμος

Κολομβία: 33 νεκροί από την κατολίσθηση στην Κάουκα

Στους 33 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση στην Κολομβία. Δεν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι.

Η κατολίσθηση της Κυριακής σε αγροτική περιοχή της νοτιοδυτικής Κολομβίας στοίχισε τη ζωή σε 33 ανθρώπους, σύμφωνα με τον οριστικό απολογισμό τον οποίο δημοσιοποίησαν οι αρχές της χώρας χθες Πέμπτη.

Έπειτα από πέντε ημέρες ερευνών στον τόπο της καταστροφής, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν το πτώμα του «τελευταίου προσώπου που είχε κηρυχθεί αγνοούμενο», ανέφερε ο εθνικός οργανισμός αντιμετώπισης καταστροφών (UNGRD).

Οκτώ σπίτια καταπλακώθηκαν και είκοσι οκτώ ενήλικοι και πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους, όταν η κατολίσθηση έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής το χωριό Ρόσας, στην επαρχία Κάουκα.

Η κατολίσθηση προκλήθηκε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε μετέβη στον τόπο της καταστροφής, όπου εξέφρασε αλληλεγγύη στους οικείους των θυμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Επιμένει ο Αραγτσί για την πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό – «Ο αμερικανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρή ζημιά»
Άγνωστη παραμένει η ζημιά που υπέστησαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις - «Προχωράμε σε αξιολόγηση και η σχετική έκθεση θα υποβληθεί στην κυβέρνηση»
Αμπάς Αραγτσί
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία: Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματα
Ειδικός προβλέπει πως το «πάγωμα» της αμερικανικής βοήθειας θα βλάψει σοβαρά την άμυνα της Ουκρανίας, θα οδηγήσει στον θάνατο μεγαλύτερου αριθμού ουκρανών στρατιωτών και πολιτών αλλά και στην απώλεια περισσότερων εδαφών
Βομβαρδισμένο κτίριο