Κόσμος

Κομισιόν: «Δε μας έχει ενημερώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός»

Και επισήμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει... παγώσει από τις εξαγγελίες Παπανδρέου και περιμένει να ενημερωθεί (τουλάχιστον) πριν αντιδράσει, το πιθανότερο αρνητικά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φράση της εκπροσώπου της Κομισιόν πως «αυτό που μας συγκρατεί επισήμως είναι ότι οι Έλληνες δεν μας έχουν ενημερώσει επισήμως» μάλλον δείχνει ενόχληση από πλευράς Βρυξελλών για την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού να κάνει δημοψήφισμα με θέμα τη στήριξη της χώρας με 130 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Μέχρι να έχουμε, για παράδειγμα, μια επιστολή, ή κάτι τέτοιο, από τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν θα περίμενα να αντιδράσουμε», πρόσθεσε.

Η ίδια δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται μια δήλωση που θα δοθεί στη δημοσιότητα και περιμένει από την Ελλάδα να επιβεβαιώσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να πάρει ΤΩΡΑ πίσω ο Παπανδρέου την απόφασή του πριν να είναι πολύ αργά

Τα λένε εκτάκτως για το δημοψήφισμα Μέρκελ-Σαρκοζί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 14
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS