Site icon NewsIT
16:43 | 04.07.25

Κομισιόν: «Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται ούτε για εκεχειρία ούτε για τον τερματισμό του πολέμου»

Ουκρανία

Ουκρανοί πυροσβέστες επιχειρούν στο Κίεβο / Press service of the State Emergency Service of Ukraine in Kyiv / Handout via REUTERS

Newsit Newsroom

Δεκάδες είναι οι τραυματίες από την μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο με drones

«Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για κατάπαυση πυρός, ούτε για τερματισμό του επιθετικού της πολέμου», επισημαίνει σήμερα (04.07.2025) η Κομισιόν, μετά τη νέα χθεσινοβραδινή μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

«Η χθεσινοβραδινή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είναι μια από τις σκληρότερες από την έναρξη του επιθετικού της πολέμου, με 530 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ανίτα Χίμπνερ.

«Αυτή η μαζική επίθεση δείχνει ακόμα μία φορά ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για κατάπαυση πυρός, ούτε για τον τερματισμό του επιθετικού της πολέμου», πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος ης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όσον αφορά τη στήριξη της ΕΕ, «συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού και θα αυξήσουμε τη βοήθειά μας», ανέφερε η Αν. Χίμπνερ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία εξαπέλυσε χθες βράδυ (03.07.2025) μαζική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή τους και τουλάχιστον 26 να τραυματιστούν.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τα ρωσικά πλήγματα «σκοπίμως μαζικά και κυνικά» ενώ πρόσθεσε:

«Για κάθε τέτοιο πλήγμα κατά ανθρώπων και ανθρώπινης ζωής, πρέπει να νιώσουν τις κατάλληλες κυρώσεις και άλλα πλήγματα στην οικονομία τους, τα έσοδά τους και τις υποδομές τους».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πάολα Πίνιο, επανέλαβε τη χθεσινή δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τη Δανία, η οποία με αφορμή την αιφνιδιαστική ανακοίνωση περί διακοπής αμερικανικών όπλων προς το Κίεβο, ανέφερε ότι «αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα για την Ευρώπη, που μας καλεί να ενισχύσουμε τη δική μας υποστήριξη».

Η Φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τις αμυντικές ευρωπαϊκές δυνατότητες, όχι μόνο σε επίπεδο ΕΕ, αλλά σε όλη την ήπειρο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική της βοήθεια προς το Κίεβο», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής από το Όρχους της Δανίας, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι επείγον να ασκηθεί πίεση στον Πούτιν για να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version