Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Ο απίστευτος τρόπος που προφυλάσσονται από το χαλάζι! [pics]

Κωνσταντινούπολη κακοκαιρία κουβέρτες αυτοκίνητα

Δεν κάνει… κρύο μόνο στην Ελλάδα. Ούτε έχει μόνο εδώ κακοκαιρία. Η… τουρκάλα “Νεφέλη” χτυπάει και την Κωνσταντινούπολη, με τους κατοίκους της πόλης να έχουν βρει έναν απίστευτο τρόπο να προφυλάξουν τα αυτοκίνητά τους από το χαλάζι.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο καιρός δεν… χαίρεται για τη νίκη του Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής. Αλλά δεδομένου ότι στην Κωνσταντινούπολη χθες η μέρα ήταν ηλιόλουστη, πάει το “επιχείρημα”.

Οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης βρήκαν έναν απίστευτο τρόπο να προστατεύουν τα αυτοκίνητά τους από το χαλάζι που αναμένεται αν πέσει στην πόλη. Άλλωστε, κι εκεί είναι σε ισχύ ένα έκτακτο δελτίο για την επιδείνωση του καιρού.

Γι’ αυτό, έχουν απλώσει κουβέρτες στα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να τα προστατεύσουν από το χαλάζι.

Και δεν είναι μόνο οι πολίτες. Είναι κυρίως και οι ιδιοκτήτες αντιπροσωπειών αυτοκινήτων. Κι εκείνοι έχουν καλύψει τα αυτοκίνητα που έχουν πως πώληση με κουβέρτες, χαλιά και ειδικά πλαστικά ώστε να μην πάθουν ζημιές!

Έχουν… “καεί” από τη χαλαζόπτωση στην Κωνσταντινούπολη

Μπορεί η εικόνα να είναι εντυπωσιακή και να προσφέρεται για σχολιασμό παντός είδους, αλλά η Κωνσταντινούπολη και οι κάτοικοί της δεν έχουν ξεχάσει τις καταστροφές που έζησαν πριν από έναν χρόνο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για την επερχόμενη κακοκαιρία. Στην Κωνσταντινούπολη και τη βορειοδυτική Τουρκία αναμένονται καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανή χαλαζόπτωση.

Έχουν επίσης ειδοποιηθεί οι οδηγοί να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε γκαράζ και όχι στους δρόμους ώστε να αποφύγουν πιθανές ζημιές.

Μάλιστα, πολλοί από τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα αυτό. Και εκτιμάται πως έως τις 20:00 το απόγευμα, τα γκαράζ της πόλης θα είναι γεμάτα!

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Ιούλιο, ισχυρή χαλαζόπτωση είχε πλήξει την Κωνσταντινούπολη, καταστρέφοντας εκατοντάδες αυτοκίνητα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ
Με πληροφορίες και από Daily Sabah

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις