Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Η κόρη του Stephen Hawking, Lucy, εξομολογείται μια συγκλονιστική ιστορία για τον πατέρα της…

Η κόρη του Stephen Hawking, Lucy, εξομολογείται μια συγκλονιστική ιστορία για τον πατέρα της…

Μια απίστευτη ιστορία για τον πατέρα της Stephen Hawking αφηγείται η κόρη του, Lucy. “Νομίζω προκαλούσαμε σοκ και αναταραχή, φαινόταν σαν…”

Το Καλοκαίρι του 2017, η Lucy Hawking έδωσε συνέντευξη για το BBC. Στη συνέντευξη αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του πατέρα της, Stephen Hawking. Η Lucy, μεταξύ άλλων, εξιστορήθηκε μια ιστορία για τον πετυχημένο επιστήμονα αλλά πάνω από όλα, σπουδαίο πατέρα…

“Νομίζω ότι προκαλούσαμε τον τρόμο και τον φόβο. Ξέρετε… ο πατέρας μου είχε αυτό το ηλεκτρικό καροτσάκι και κινούταν με αυτό σε ολόκληρο το Κέμπριτζ. Όταν λοιπόν έβλεπαν στον δρόμο έναν άνθρωπο σε καροτσάκι που συνοδευόταν από δύο μικρά ολόξανθα παιδιά με ένα παγωτό στο χέρι, έμεναν με το στόμα ανοιχτό και μας κοιτούσαν επίμονα! Νομίζω προκαλούσαμε σοκ και αναταραχή! Φαινόταν σαν οι άνθρωποι που μας έβλεπαν να μη μπορούν να συλλάβουν την εικόνα”, δηλώνει η Lucy.

Και συνεχίζει: “Συνάδελφοι του μπαμπά μου ερχόντουσαν σπίτι για φαγητό σχεδόν κάθε βράδυ. Μιλούσαν για απίστευτα πράγματα. Ως παιδί μπορούσες να ρωτήσεις ό,τι ήθελες τον μπαμπά μου και σίγουρα θα έπαιρνες μία απάντηση!”.

Μάλιστα λίγο αργότερα αφηγήθηκε μία παλιά ιστορία που θα της μείνει χαραγμένη για όλη της τη ζωή: “Θυμάμαι ο γιος μου να κλείνει τα 8 ή 9 του χρόνια και να είναι όλη η οικογένεια μαζί. Τότε, ένα φίλος του γιου μου πήγε να ρωτήσει τον μπαμπά μου μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Θυμάμαι τον ρώτησε τι θα γίνει αν πέσει μέσα σε μία μαύρη τρύπα. Όλοι περίμεναν τον μπαμπά μου να δουν τι θα απαντήσει. Εκείνος απάντησε ότι θα μετατραπείς σε σπαγγέτι!”.

Εκείνη τη στιγμή, η Lucy Hawking σκέφτηκε ότι αυτή η ιστορία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σειρά βιβλίων. Έτσι, έπεισε τον πατέρα της να συνεργαστούν για τη συγγραφή βιβλίων που θα απευθύνονται σε μικρά παιδιά. Το πρώτο βιβλίο της σειράς ονομάζεται «George’s Secret Key to the Universe». Αφορά στις περιπέτειες ενός μικρού παιδιού στο Διάστημα. Παράλληλα δίνονται επιστημονικές πληροφορίες για τον κόσμο και το Διάστημα.

Stephen Hawking: Ένα παγκόσμιο σύμβολο θέλησης

“Άνθρωποι που έχουν ζήσει σε χώρες που πλήττονται από τον πόλεμο ή άνθρωποι που έχουν ζήσει κάτω από δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, παίρνουν πολλά μαθήματα ζωής από τον Stephen Hawking. Αποτελεί ένα παράδειγμα για την επιμονή, υπομονή και την δύναμη ψυχής του, αφού συνέχισε να δρα στον χώρο που αγαπά παρά τις αντιξοότητες. Ο πατέρας μου συνέχισε να μιλά στον κόσμο μέσα από τα επιτεύγματά του αλλά και με την ιδιαίτερα αναπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ!”, κατέληξε η 48χρονη.

«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος», τόνισαν τα παιδιά του κοσμολόγου, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association αμέσως μετά το θάνατό του.

Ο μεγάλος θεωρητικός της φυσικής, Stephen Hawking πέθανε στις 14 Μαρτίου σε ηλικία 76 ετών. Εκτός από θεωρητικός φυσικός υπήρξε κοσμολόγος και συγγραφέας. Έγινε διάσημος για το έργο του πάνω στις μαύρες τρύπες, τη βαρύτητα και τη σχετικότητα. Γεννημένος το 1942, εκτός από μεγάλος θεωρητικός της φυσικής υπήρξε και ένα παγκόσμιο σύμβολο θέλησης…

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: BBC News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις