Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοροναϊός: Ο φόβος έκανε τους Κινέζους… εφευρετικούς! Απίθανες εικόνες

Κοροναϊός: Ο φόβος έκανε τους Κινέζους… εφευρετικούς! Απίθανες εικόνες

Άνθρωποι με κομμένα μπουκάλια στα κεφάλια τους. Άλλοι με κράνη ή πλαστικές σακούλες σε όλο τους το σώμα. Ο κοροναϊός που εξαπλώνεται δεν τρομάζει μόνο τους Κινέζους, τους κάνει και εφευρετικούς!

Τις τελευταίες μέρες στα social media έχουν… γεμίσει από φωτογραφίες που μοιάζουν εξωπραγματικές, αλλά αποτυπώνουν τον φόβο που προκαλεί ο κοροναϊός στους πολίτες της Κίνας.

Φαίνεται πως οι Κινέζοι, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να προστατευθούν από τον κοροναϊό, επιστρατεύουν τη φαντασία τους. Κάποιοι στέφτηκαν να κόψουν μεγάλες πλαστικές μπουκάλες και να τις φορέσουν ως καπέλα, με την απαραίτητη μάσκα να μη λείπει από το πρόσωπο κανενός.

https://youtu.be/Xu9guZqM3DE

https://youtu.be/Jzb57eXs88I

Το μέτρο αυτό «επιστράτευσε» ακόμη και μια μητέρα με το παιδί της απλά για να μετακινηθούν με το μετρό του Χονγκ Κονγκ. Γυναίκα με πλαστικό μπουκάλι στο κεφάλι εμφανίστηκε και στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ.

https://twitter.com/karenchanwt/status/1222744498054156288?s=20

Μια οικογένεια εμφανίστηκε σε διεθνές αεροδρόμιο για να ταξιδέψει φορώντας πλαστικές σακούλες. Ακόμη και το καρότσι του μικρού παιδιού τους, καλυμμένο με πλαστική σακούλα ήταν.

Ένας άλλος άνδρας, εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο της Σανγκάης με κράνος. Σοκαριστική και η εικόνα ενός κυβερνήτη αεροπλάνου με ειδική στολή και μάσκα, μέσα στο πιλοτήριο.

170 οι νεκροί από τον κοροναϊό

38 άνθρωποι άφησαν τις τελευταίες ώρες την τελευταία τους πνοή εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 και ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 170!

Click4more 38 νεκροί σε 24 ώρες από τον κοροναϊό! Φόβοι για παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας – Κλείνει τα σύνορα η Ρωσία!

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα.

Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές στη Χουμπέι έκαναν λόγο για 37 νέους θανάτους και 1.032 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην επαρχία, όπου βρίσκεται η πόλη Γουχάν, εστία της μόλυνσης του αποκαλούμενου 2019-nCoV.

5,2 μέρες είναι, κατά μέσο όρο, η περίοδος επώασης του νέου κοροναϊού, δείχνει νέα μελέτη.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι η περίοδος επώασης του κοροναϊού ποικίλει ανάλογα με τον ασθενή. Αυτό ανέφεραν Κινέζοι ερευνητές που έκαναν μια από τις πιο εκτεταμένες μελέτες για την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι ακόμη προκαταρκτική και «ανακριβής» και παρουσιάζει σημαντικές αυξομειώσεις δικαιολογεί «μια περίοδο παρακολούθησης ή καραντίνας διάρκειας 14 ημερών για τα πρόσωπα που έχουν εκτεθεί», κατά τη μελέτη, που αναρτήθηκε στο site της ιατρικής επιθεώρησης New England Journal of Medicine (NEJM).

Η εκτίμηση των Κινέζων επιστημόνων για την περίοδο επώασης του 2019-nCoV βασίζεται στην παρατήρηση 10 ασθενών. Πάντως, οι δώδεκα ερευνητές μελέτησαν τα 425 πρώτα κρούσματα για να εξακριβώσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της επιδημίας.

Αφότου ξέσπασε στην Γουχάν τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας διπλασιάζεται ανά 7,4 ημέρες, υποδεικνύουν τα δεδομένα τους. Υπολογίζουν επίσης ότι κάθε ασθενής μολύνει κατά μέσον όρο 2,2 ανθρώπους. Οι κινέζοι επιστήμονες επισημαίνουν στην ανάλυσή τους ότι η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο «άρχισε μεταξύ στενών επαφών στα μέσα Δεκεμβρίου 2019».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις