Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κοροναϊός: Σε ζώνες καραντίνας μετατράπηκαν δύο παραθεριστικές περιοχές στο Χονγκ Κονγκ

Κίνα

Ο κοροναϊός έχει προκαλέσει πανικό σε όλο τον πλανήτη με την Κίνα να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το Χονγκ Κονγκ έφτιαξε και ζώνες καραντίνας.

Δύο κατασκηνώσεις διακοπών μετατράπηκαν στο Χονγκ Κονγκ σε ζώνες καραντίνας για όσους υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η ημιαυτόνομη αυτή περιοχή και μεγάλο διεθνές οικονομικό κέντρο έχει κηρύξει «αυξημένο συναγερμό», έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού αυτού, που έως τώρα έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 17 ανθρώπους.

Οι δύο αυτές κατασκηνώσεις ήδη είχαν χρησιμοποιηθεί ως ζώνες καραντίνας και κατά την έξαρση της επιδημίας του σοβαρού οξέως αναπνευστικού συνδρόμου SARS, που πριν από 17 χρόνια είχε κοστίσει τη ζωή σε 299 ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ.

Μέχρι στιγμής στην πόλη έχουν καταγραφεί δύο κρούσματα από τον νέο κοροναϊό. Οι νοσήσαντες είχαν επιστρέψει μόλις από την πόλη Ουχάν, στην κεντροανατολική Κίνα, όπου εκδηλώθηκε η επιδημία και έχουν τεθεί σε απομόνωση εντός του νοσοκομείου.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ, πάντως,  ανακοίνωσαν επίσης την ακύρωση των πενθήμερων εορτασμών για το κινεζικό Νέο Έτος, που θα ξεκινούσαν από το Σάββατο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις