Κόσμος

Κορονοϊός: Ακόμα… εμπύρετος ο Μπόρις Τζόνσον

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τον οποίο… επισκέφθηκε ο κορονοϊός και παραμένει σε αυτοαπομόνωση με ήπια συμπτώματα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρατείνει την καραντίνα του πέρα από το επταήμερο που συνιστούν οι βρετανικές υγειονομικές αρχές, περιμένοντας να περάσει ο καιρός και να μην υποφέρει από κανένα σύμπτωμα.

“Παρότι αισθάνομαι καλύτερα, συνεχίζω να έχω ένα από τα συμπτώματα”, “συνεχίζω να έχω πυρετό”, “πρέπει να συνεχίσω την καραντίνα μου”, δήλωσε σε σύντομο βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, στο οποίο καλεί τους Βρετανούς να μην ενδώσουν στον πειρασμό να βγουν από το σπίτι τους αυτό το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που η χώρα είναι σε καραντίνα τις τελευταίες 11 ημέρες.

Ο Τζόνσον και ο κορονοϊός…

“Εργαζόμαστε αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας για να νικήσουμε τον ιό αυτό”, δήλωσε κάπως καταπονημένος ο αρχηγός της βρετανικής κυβέρνησης, που συνεχίζει να εργάζεται από τα διαμερίσματά του στην Ντάουνινγκ Στριτ εδώ μια εβδομάδα.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 27 Μαρτίου. Είναι ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που νοσεί με την ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος Covid-19. Τότε είπε πως θα αυτοαπομονωθεί σε ένα διαμέρισμα στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Click4mre: Βρετανία: «Θερίζει» ζωές ο κορονοϊός – 684 νέοι θάνατοι, 3.605 συνολικά και διάγγελμα η Ελισάβετ

“Συνεπώς σύμφωνα με τη σύσταση της κυβέρνησης πρέπει να συνεχίσω την αυτοαπομόνωσή μου μέχρι να περάσει αυτό το σύμπτωμα”.

Οι οδηγίες της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας ορίζουν επταήμερη περίοδο απομόνωσης για όσους έχουν συμπτώματα και περισσότερες ημέρες για όσους εξακολουθούν να έχουν υψηλή θερμοκρασία.

“Η οδηγία είναι σαφέστατη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Η βρετανική κυβέρνηση, που επικρίθηκε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, δεσμεύτηκε να διενεργεί 100.000 διαγνωστικούς ελέγχους ημερησίως έως το τέλος του μήνα και εγκαινίασε σήμερα ένα νοσοκομείο εκστρατείας στο Λονδίνο, αρχικής χωρητικότητας 500 κλινών που μπορεί να φθάσει τις 4.000 κλίνες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε αργά χθες, Πέμπτη, ο Covid-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 3.000 ανθρώπων στα βρετανικά νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας