Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Άλλοι 2 νεκροί στο Ιράν! Λιγοστεύουν οι πτήσεις για την Τεχεράνη

Κορονοϊός: Άλλοι 2 νεκροί στο Ιράν! Λιγοστεύουν οι πτήσεις για την Τεχεράνη

Δύο ακόμη Ιρανοί που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό υπέκυψαν, όπως μετέδωσε ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Eghtesaonline, επικαλούμενος τον επικεφαλής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σαβέχ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 14.

“Τα τεστ έδειξαν όταν είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό”, επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι 61 άνθρωποι έχουν προβληθεί από τον covid-19, ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει την ακύρωση συναυλιών, όπως και το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και γηπέδων στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας.

click4more: Δυστοπία! Απίστευτες εικόνες στην Ιταλία λόγω κορονοϊού! pics

Στο μεταξύ το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν, με εξαίρεση την Τεχεράνη, μέχρι νεοτέρας, δήλωσε εκπρόσωπος σήμερα.

Επιπλέον το Μπαχρέιν, όπου αναφέρθηκε δεύτερο κρούσμα του covid-19, επίσης αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το Ντουμπάι.

Αποθεραπεύτηκαν και οι 16 στο Βιετνάμ

Την ίδια ώρα και οι δεκαέξι άνθρωποι οι οποίοι μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στο Βιετνάμ αποθεραπεύθηκαν, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας σήμερα, προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μετά τη 13η Φεβρουαρίου.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είχε επαληθευτεί πως είχε προσβληθεί, 50χρονος που μολύνθηκε όταν η κόρη του επέστρεψε από ένα ταξίδι της στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας — όπου άρχισε η κρίση του COVID-19 τον Δεκέμβριο — έχει αποθεραπευθεί και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τόνισε το υπουργείο Υγείας.

Δεν αποσαφηνίστηκε το πότε πρόκειται να του δοθεί εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η κατάσταση των υπολοίπων, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους τριών μηνών, παρουσιάζει βελτίωση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το Βιετνάμ είχε καταγράψει τα δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού την 23η Ιανουαρίου. Επρόκειτο για δύο υπηκόους της Κίνας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις