Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Από ιστό εμβρύου τα κύτταρα της «θεραπείας» του Τραμπ!

Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Κύτταρα από ιστό εμβρύου φέρεται να περιείχε η «θεραπεία» η οποία χορηγήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια της τριήμερης νοσηλείας του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, με βάση το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε τη θεραπεία αντισωμάτων, η οποία φαίνεται πως τον ευνόησε και συνέβαλε στην ανάκαμψη του οργανισμού του, μετά το ισχυρό σοκ που είχε υποστεί από το κτύπημα του κορονοϊού.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το κοκτέιλ αντισωμάτων που έλαβε ήταν από εμβρυϊκό ιστό, κάτι που έχει κατακριθεί πολλάκις στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Φάουτσι: Τα στεροειδή προκαλούν την ευεξία στον Τραμπ

Εν τω μεταξύ, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, δήλωνε νωρίτερα πως η υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να βοηθήθηκε από την πειραματική θεραπεία της εταιρείας Regeneron Inc στο πλαίσιο της οποίας έλαβε αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του», σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Click4more: Αδίστακτος! Με «όχημα» τον κορονοϊό κι ένα σποτ… τελεμάρκετινγκ ο Τραμπ «ψαρεύει» ηλικιωμένους

Πρόσθεσε, δε, ότι η ευεξία που αισθάνεται ο πρόεδρος, είναι πιθανό να οφείλεται στα στεροειδή που του χορήγησαν οι γιατροί στο Walter Reed.

Ο Φάουτσι επισήμανε, επίσης, ότι η πανδημία Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και πάνω από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, είναι πολύ σοβαρότερη από την εποχική γρίπη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», υπογράμμισε ο Φάουτσι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το tweet που έστειλε ο Τραμπ, με το οποίο συνέκρινε τη νόσο Covid-19 με την εποχική γρίπη. Το Twitter απέσυρε το tweet.

Πηγή: nytimes.com
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις