Κόσμος

Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις τροφίμων πριν από το νέο lockdown στη Βρετανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Aύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις τροφίμων στην Βρετανία καθώς οι καταναλωτές προετοιμάζονταν για το δεύτερο lockdown, σύμφωνα με τα δεδομένα της βιομηχανίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,9% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον περσινό, ενώ την τελευταία εβδομάδα του μήνα αυτού αυξήθηκαν κατά 7,2%.

Λόγω της αύξησης των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό σε ανησυχητικό βαθμό, η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε εκ νέου lockdown στην Αγγλία, η οποία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται να διαρκέσει ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Όλα τα καταστήματα με μη απαραίτητα είδη υποχρεώθηκαν να κλείσουν, όπως και οι παμπ, τα καφέ και τα εστιατόρια, στα οποία επιτρέπεται η πώληση και η διανομή μόνον προϊόντων σε πακέτο. Στους πολίτες επίσης έχει γίνει σύσταση να εργάζονται αν είναι δυνατόν από το σπίτι. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων των σουπερμάρκετ.

Η εταιρεία ερευνών αγοράς Nielsen ανακοίνωσε ότι τις τέσσερις εβδομάδες που προηγήθηκαν της 31ης Οκτωβρίου, οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο δαπάνησαν κατά μέσον όρο 17,70 στερλίνες (σχεδόν 20 ευρώ) ανά καλάθι στα καταστήματα και μέσω διαδικτύου, ποσό το οποίο ήταν κατά 20% υψηλότερο από αυτό που είχαν δαπανήσει την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο ο αριθμός των επισκέψεων στα καταστήματα παρέμεινε χαμηλός, δηλαδή 12% κάτω σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις μη απαραίτητες μετακινήσεις τους και επισκέψεις τους στα καταστήματα.

Οι πωλήσεις μέσω ίντερνετ αυξήθηκαν κατά 87%.

Οι πωλήσεις μπίρας, κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών σημείωσαν αύξηση 15%, κατεψυγμένων τροφίμων 16% και συσκευασμένων τροφίμων 11%, ενώ αυτά αποτελούν τις τέσσερις κατηγορίες ειδών διατροφής των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια του μήνα.

Από τις τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Βρετανίας, η Morrisons, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση, είχε την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων, καταγράφοντας μια άνοδο 8% τις 12 εβδομάδες που προηγήθηκαν της 31ης Οκτωβρίου.

Η πρώτη αλυσίδα στην αγορά, η Tesco, κατέγραψε αύξηση 6,2%, ακολουθούμενη από την Sainsbury’s με 5,7% και την Asda της Walmart με 3%.

Εξάλλου βάσει των προβλέψεων της Nielsen, οι καταναλωτές στη Βρετανία θα δαπανήσουν το ποσό ρεκόρ των επιπλέον 2 δισεκατομμυρίων στερλινών στα σουπερμάρκετ όλο το τρίμηνο ως τις 26 Δεκεμβρίου και οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 10
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
6