Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες ημερήσια κρούσματα και εκατοντάδες θάνατοι σε Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή

Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες ημερήσια κρούσματα και εκατοντάδες θάνατοι σε Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή

Το τελευταίο 24ωρο ήταν ακόμα ένα με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού και εκατοντάδες θανάτους αθροιστικά σε  Βραζιλία, Μεξικό και Αργεντινή.

Στην Βραζιλία τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 10.100 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αι ακόμη 190 θάνατοι.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει τους 160.074 νεκρούς ως αυτό το στάδιο επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

142 θάνατοι στο Μεξικό

Το Μεξικό ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 4.430 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν 142 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 91.895 θανάτους επί συνόλου 929.392 μολύνσεων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ωστόσο θεωρούν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας τόνιζε πως ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 θα αποδειχθεί επίσης πιθανότατα πολύ βαρύτερος στην πραγματικότητα, ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

138 νεκροί στην Αργεντινή

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 6.609 κρούσματα,  με το σύνολο των μολύνσεων από τον κορονοϊό να φθάνει τις 1.173.533, ενώ άλλοι 138 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 31.140 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, όπου συγκεντρώνεται το 46,95% του συνόλου των μολύνσεων (550.939) είναι αυτή η οποία έχει υποστεί το πιο βαρύ χτύπημα, όμως την κατάσταση περιπλέκει ολοένα περισσότερο το γεγονός ότι η πανδημία εξαπλώνεται στις επαρχίες, όπου οι δομές υγείας διαθέτουν πολύ λιγότερα μέσα και προσωπικό από ό,τι η μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν υπόδειγμα ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, όμως καταγράφει το τελευταίο διάστημα έναν από τους βαρύτερους μέσους όρους θανάτων σε ημερήσια βάση στην υφήλιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις