Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έφτασε και στη Νότια Κορέα το μεταλλαγμένο στέλεχος της Βρετανίας – Εντοπίστηκαν τρία κρούσματα

Κορονοϊός: Έφτασε και στη Νότια Κορέα το μεταλλαγμένο στέλεχος της Βρετανίας – Εντοπίστηκαν τρία κρούσματα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Tρία κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, κατέγραψαν οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας. Το εύρημα προέκυψε κατόπιν εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τρεις ταξιδιώτες οι οποίοι έφθασαν στη χώρα από το Λονδίνο την 22η Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη Νότια Κορέα παρέμειναν κάτω από τα 1.000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο, αλλά και στην επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, που παρατάθηκαν για άλλη μία εβδομάδα.

Επιβεβαιώθηκαν 808 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, οι 787 εξαιτίας μετάδοσης στην κοινότητα, με το σύνολό τους να φθάνει τις 57.680 περιπτώσεις. Σε τρεις από τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της ασιατικής χώρας, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό.

Click4more: ΗΠΑ: 1 εκατ. νέα κρούσματα σε μια εβδομάδα – Έσπασε το φράγμα των 19 εκατ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 11 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 819 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,42%. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε στους 295 (+2 από την προηγουμένη).

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να εμβολιαστεί ο πληθυσμός για τον νέο κορονοϊό, καθώς η κυβέρνηση επικρίνεται για το σχέδιο που έχει παρουσιάσει, ιδίως για το χρονοδιάγραμμα: προβλέπεται ότι η ανοσοποίηση θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ σε άλλα κράτη, όπως οι ΗΠΑ, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.ά., ο εμβολιασμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο σάλος για το σχέδιο της κυβέρνησης αύξησε το ποσοστό των πολιτών που εκφράζουν αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο Μουν Τζε-ιν στο 60%, επίπεδο χωρίς προηγούμενο, κατά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Realmeter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις