Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έβαλαν σε καραντίνα πατέρα κι άφησαν τον παράλυτο γιο του να πεθάνει!

Κορονοϊός: Έβαλαν σε καραντίνα πατέρα κι άφησαν τον παράλυτο γιο του να πεθάνει!

Ένας πατέρας τέθηκε σε καραντίνα λόγω της επιδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός αλλά κανείς και ειδικά αυτοί που τον έβαλαν σε καραντίνα, δεν σκέφτηκαν πως άφηνε μόνο του τον 17χρονο παράλυτο γιο του. Το αγόρι πέθανε αβοήθητο και η Κίνα «βράζει» από οργή.

Ο πατέρας που τέθηκε σε καραντίνα ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που φρόντισε το 17χρονο αγόρι, καθώς η μητέρα του είχε πεθάνει πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα της Νεολαίας του Πεκίνου.

Ο 17χρονος Γιαν Τσενγκ ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας της εγκεφαλικής παράλυσης από την οποία έπασχε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, να περπατήσει ή να τραφεί μόνος του. Από τη στιγμή που ο πατέρας του εμφάνισε πυρετό και τέθηκε σε καραντίνα στις 22 Ιανουαρίου, δεν υπήρχε κανείς να τον φροντίσει.

Click4more Μπήκαν οι πρώτοι ασθενείς στο νοσοκομείο της Γουχάν που φτιάχτηκε σε 10 μέρες! Γιατί το ονόμασαν “όρος του Θεού και της Φωτιάς”

Πατέρας και γιος ζούσαν στην πόλη Χονγκάν της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Αφού ο Γιαν Σιαογουέν βρέθηκε θετικός στον ιό άρχισε να κάνει εκκλήσεις μέσω του Weibo προκειμένου κάποιος να φροντίσει τον γιο του. Κανείς, ουσιαστικά, δεν ανταποκρίθηκε και το 17χρονο αγόρι πέθανε στις 29 Ιανουαρίου στην πόλη Χουαζιάχε όπου διέμενε, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Χονγκάν.

«Επειδή είχε τεθεί σε καραντίνα ο Γιάν Σιαογουέν δεν μπορούσε να φροντίσει τον γιο του. Οπότε ζήτησε από συγγενείς του να το κάνουν, αλλά και από στελέχη και γιατρούς της πόλης», επεσήμαναν οι τοπικές αρχές έπειτα από έρευνα

Όμως προφανώς η βοήθεια που παρασχέθηκε στον 17χρονο δεν ήταν επαρκής. Σύμφωνα με αναφορές, στη διάρκεια της μίας εβδομάδας που μεσολάβησε μεταξύ της καραντίνας του πατέρα του και του θανάτου του ο νεαρός έφαγε μόνο δύο φορές.

Ο τοπικός επικεφαλής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος όπως και ο δήμαρχος της πόλης αποπέμφθηκαν μετά τον θάνατο του νεαρού διότι «δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους», ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Τα αίτια του θανάτου του 17χρονου δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Χρήστες του Weibo (σ.σ. κάτι αντίστοιχο του Facebook για την Κίνα) δεν έκρυψαν την οργή τους για το θάνατο του 17χρονου αγοριού. «Το γεγονός αυτό με εξοργίζει και ταυτόχρονα με θλίβει. Είναι αποκρουστικό», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις