Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μπήκαν οι πρώτοι ασθενείς στο νοσοκομείο της Γουχάν που φτιάχτηκε σε 10 μέρες

Κορονοϊός: Μπήκαν οι πρώτοι ασθενείς στο νοσοκομείο της Γουχάν που φτιάχτηκε σε 10 μέρες

Τους πρώτους ασθενείς υποδέχτηκε το νοσοκομείο στη Γουχάν που χτίστηκε για τον… κορονοϊό.
Του έδωσαν το όνομα χαρακτήρα της ταοϊκής μυθολογίας που διώχνει ιούς και λοιμώξεις χτυπώντας το σώμα.
Μέσα στην εβδομάδα θα λειτουργήσει και το δεύτερο νοσοκομείο που χτίστηκε σε λίγες μέρες.
Θα ονομαστεί «όρος του Θεού του Κεραυνού».
Απίστευτα μέτρα σε πόλεις τις Κίνας: Ένα άτομο ανά νοικοκυριό βγαίνει ανά δυο μέρες για ψώνια!
Στο απόσπασμα όσοι μεταδίδουν εσκεμμένα τον ιό!

Μέσα σε σχεδόν 10 μέρες, η Κίνα κατάφερε να φτιάξει από το μηδέν ένα νοσοκομείο 1.000 κλινών για να μπορέσει να φιλοξενήσει ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Σήμερα (04.02.2020), μπήκαν οι πρώτοι ασθενείς.

Το νοσοκομείο με τα 1.000 κρεβάτια, κατασκευάστηκε σε 10 μέρες στην Γουχάν, την πόλη που βρίσκεται στο κέντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού στην Κίνα. Σήμερα, άρχισε να υποδέχεται ασθενείς από άλλα νοσοκομεία της πόλης που αντιμετωπίζουν μεγάλο συνωστισμό.

Click4more Βέλγος που επαναπατρίσθηκε από την Γουχάν βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό! Με εκτέλεση απειλούνται στην Κίνα όσοι τον μεταδίδουν εσκεμμένα

Από τις 24 Ιανουαρίου, η Κίνα έβαλε στοίχημα την ανέγερση αυτού του νοσοκομείου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με κάμερες να καλύπτουν σχεδόν συνέχεια την εργασία χιλιάδων εργατών με γερανούς και εκσκαφείς στο εργοτάξιο.

Το νοσοκομείο, το οποίο τέθηκε υπό τον έλεγχο του στρατού, ονομάστηκε “Χουοσεσάν” και είναι ένα από τα δύο νοσοκομεία που φτιάχνονται στη Γουχάν για να αμβλύνουν την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.

Το όνομα “Χουοσεσάν” σημαίνει “όρος του Θεού της Φωτιάς”, ένας χαρακτήρας της ταοϊκής μυθολογίας που μπορεί να διώχνει τους ιούς και τις λοιμώξεις χτυπώντας το σώμα χάρη στην θερμότητα που απελευθερώνει.

Ένα δεύτερο νοσοκομείο ανεγείρεται τώρα στην Ουχάν, το οποίο θα ονομάζεται “Λεϊσενσάν” (σ.σ. όρος του Θεού του Κεραυνού) και το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Αυτό αναμένεται να έχει 1.600 κρεβάτια, δηλαδή 300 περισσότερα από αυτό που προβλεπόταν αρχικά.

Οι πρώτοι ασθενείς

Οι πρώτοι ασθενείς που έφτασαν στο νέο νοσοκομείο της Γουχάν ήταν μια ομάδα 50 ασθενών, που μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις των 34.000 τμ, που είναι ανάλογα εξοπλισμένες και διαθέτουν δίκτυο 5G, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Βίντεο του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV δείχνει τους ασθενείς να κατεβαίνουν από τα ασθενοφόρα και να κάθονται σε καροτσάκια ή να μεταφέρονται σε φορεία με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού που φοράει μπλε προστατευτικές στολές.

Το ξέσπασμα της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός, που αποδείχθηκε πιο θανατηφόρο στην ηπειρωτική Κίνα από το SARS, έχει ήδη προκαλέσει 426 θανάτους στην χώρα (427 συνολικά), τους περισσότερους από τους οποίους στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουχάν.

Έτσι έχτισαν το νοσοκομείο θαύμα στη Γουχάν

Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πραγματικότητα χάρη σε έναν στρατό από εργάτες που δούλευαν νυχθημερόν.

Αφού ίσιωσαν το έδαφος, έριξαν θεμέλια από τσιμέντο, πέρασαν τις υδραυλικές σωληνώσεις και τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις, εγκατέστησαν χάρη σε προκατασκευασμένα υλικά περισσότερα από 400 δωμάτια, εξοπλισμένα με ιατρικά μηχανήματα και τουαλέτες.

Το νοσοκομείο τέθηκε την Κυριακή υπό την διοίκηση του στρατού. Εκεί εργάζεται μια στρατιωτική ιατρική ομάδα 1.400 ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους μετείχαν στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του SARS και του Έμπολα.

Αδιανόητα μέτρα

Δύο μεγάλες πόλεις στην ανατολική Κίνα, πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσαν μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των κατοίκων τους προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Οι δημοτικές αρχές της Ταϊζού και τρεις περιοχές της πόλης Χανγκζού (περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σανγκάης) επιτρέπουν μόνο σε ένα άτομο ανά νοικοκυριό να βγαίνει από το σπίτι κάθε δύο ημέρες για να κάνει ψώνια. Συνολικά οι περιορισμοί αφορούν εννέα εκατομμύρια ανθρώπους.

Click4More Εξαπλώνεται ο κοροναϊός! Νοτιοκορεάτισσα νόσησε μετά από ταξίδι στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊζού ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει από σήμερα 95 δρομολόγια τρένων προς την πόλη.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν θα μπορούν πλέον να τα ενοικιάζουν σε ανθρώπους που προέρχονται «από περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία, όπως η επαρχία Χουμπέι», επίκεντρο της επιδημίας, εκτός κι αν δεν έχουν μεταβεί σε αυτές πρόσφατα, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Εξάλλου όλα τα συγκροτήματα κατοικιών θα διατηρήσουν ανοικτή μόνο μία είσοδο για τους πεζούς και όλοι όσοι περνούν από αυτή θα πρέπει να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους.

Παράλληλα στην Χανγκζού, έδρα του εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Alibaba και πρωτεύουσα της πλούσια επαρχίας Ζεζιάνγκ, είναι υποχρεωτικό οι πολίτες να φορούν μάσκα και να περνούν από ελέγχους ταυτότητας και θερμοκρασίας.

Click4More Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο για κοροναϊό! Σε καραντίνα 3.711 επιβάτες! Έκλεισαν τους ταξιδιώτες στις καμπίνες τους

Στη Ζεζιάνγκ έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 829 κρούσματα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 425 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις