Κόσμος

Κορονοϊός – Ισπανία: Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία και τη νέα σχολική χρονιά

Με μάσκες για τον κορονοϊό θα ανοίξουν και φέτος τα σχολεία στην Ισπανία. Έκκληση της υπουργού Παιδείας, Πιλάρ Αλεγκρία, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για «μέγιστη σύνεση».

Συγκεκριμένα, με μάσκα, υποχρεωτικά από την ηλικία των 6 ετών και απόσταση τουλάχιστον 1,20 μέτρου μεταξύ των θρανίων, θα ξανανοίξουν τα σχολεία στην Ισπανία.

«Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά» κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έκλεισαν τα σχολεία, η υπουργός Παιδείας Πιλάρ Αλεγκρία προειδοποίησε ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει και ότι απαιτείται «μέγιστη σύνεση» με την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η υπουργός εξήγησε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές ηλικίας άνω των 6 ετών –ένα μέτρο που ισχύει ήδη εδώ και έναν χρόνο– ενώ θα συστήνεται σε όλους να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να αερίζουν τις αίθουσες. Η «μικρή» αλλαγή που προβλέπεται, σε σχέση με την περσινή χρονιά, είναι ότι η απόσταση μεταξύ των θρανίων μπορεί να μειωθεί από το 1,50 μέτρο στο 1,20. Αυτό όμως θα το αποφασίσει η κάθε περιφέρεια ξεχωριστά.

Μέχρι σήμερα, το 61% των εφήβων ηλικίας 12-17 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου στην Ισπανία. Το 16% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας τα σχολεία είχαν κλείσει σε όλη την Ισπανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS