Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μπλόκο στην αναμνηστική δόση με Johnson&Johnson – Τι προτείνει ο FDA

Κορονοϊός - Εμβόλιο Johnson & Johnson

Κάτι παραπάνω από επιφυλακτικός είναι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων προς την εταιρεία παραγωγής του εμβολίου Johnson & Johnson, καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα του σκευάσματός της για χορήγηση ως ενισχυτική δόση.

Οι επιστήμονες σύμφωνα με τον FDA, είναι διστακτικοί στην αίτηση που έχει καταθέσει η Johnson & Johnson προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια για την αναμνηστική δόση γράφουν οι New York Times.

Βασική αιτία για το μπλόκο φαίνεται πως είναι η χαμηλή, σε σχέση με τα mRNA εμβόλια, προστασία της Johnson & Johnson απέναντι στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του.

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του αμερικανικού οργανισμού και είναι πιθανόν να γίνει σύσταση στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το σκεύασμα άλλης εταιρείας (Pfizer ή Moderna) για τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Johnson & Johnson μια αναμνηστική δόση 56 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό προσέφερε προστασία 75% παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι ο FDA εστίασε το πόρισμα της έκθεσής του στα παγκόσμια δεδομένα, τα οποία έδειξαν μόνο μια μικρή αύξηση από το 66% της θωράκισης που προσέφερε η πρώτη δόση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις