Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Ολλανδία: Ένταση με διαδηλωτές κατά του lockdown στο Αμστερνταμ

Κορονοϊός – Ολλανδία: Ένταση με διαδηλωτές κατά του lockdown στο Αμστερνταμ
Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, στο Άμστερνταμ για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων του lockdown για τον κορονοϊό. Μια μικρή ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε για λίγο με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, που προσπάθησε με κλομπ και ασπίδες να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές παραβίασαν την εντολή απαγόρευσης δημοσίων συγκεντρώσεων, η οποία έχει επιβληθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που «χτυπά» την Ολλανδία. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παίζοντας μουσική και κρατώντας κίτρινες ομπρέλες, διαδήλωσαν κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

Τα παραπάνω οδήγησαν την δήμαρχο του Άμστερνταμ Φεμκε Χαλσεμα να δώσει εντολή στην αστυνομία να αποκαταστήσει την τάξη στην κεντρική Πλατεία του Μουσείου. 

Δείτε βίντεο:

Η Ολλανδία προχώρησε στην επιβολή ενός ξαφνικού lockdown στις 19 Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να διατάσσει το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εκτός από τα απολύτως απαραίτητα, όπως επίσης το κλείσιμο των εστιατορίων, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων, των μουσείων, και άλλων δημοσίων χώρων, τουλάχιστον μέχρι την 14η Ιανουαρίου.

Παράλληλα, έχουν απαγορευτεί οι δημόσιες συναντήσεις άνω των δύο ανθρώπων, σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ολλανδία επέβαλε τα μέτρα σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την εξάπλωση ενός νέου κύματος της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, το οποίο θα μπορούσε να θέσει εκτός λειτουργίας το ήδη επιβαρυμένο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας.

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις