Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός – Ουκρανία: Διακοπή της κυκλοφορίας στο Κίεβο λόγω διαμαρτυριών κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Κορονοϊός - Ουκρανία: Διακοπή της κυκλοφορίας στο Κίεβο λόγω διαμαρτυριών κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών
Φωτογραφία Reuters

Αρκετές εκατοντάδες διαμαρτυρόμενων ανθρώπων κατά των περιορισμών του κορονοϊού και των υποχρεωτικών εμβολιασμών, παρεμπόδισαν σήμερα την κίνηση σε δρόμους στο Κίεβο της Ουκρανίας, εκφράζοντας την εναντίωσή τους στα μέτρα που εισήγαγε η κυβέρνηση για να ανακόψει την εξάπλωση της πανδημίας.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων και θανάτων λόγω του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, και ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων φθάνει σχεδόν τα 3 εκατ. με 69.447 θανάτους και παράλληλα τα εμβόλια έχουν γίνει υποχρεωτικά για ορισμένους δημόσιους υπαλλήλους.

Στις λεγόμενες «κόκκινες» ζώνες, που περιλαμβάνουν το Κίεβο, μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αρνητικό τεστ COVID μπορούν να μπαίνουν στα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και τα μέσα συγκοινωνίας.

Οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων ήταν νέοι άνθρωποι, κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα όπως «Πείτε Όχι στα διαβατήρια της COVID», «Προστατεύστε τα παιδιά μας» και «Πείτε Όχι στη γενοκτονία της COVID».

https://twitter.com/AnonCitizenUK/status/1455851358469476353

Η Ουκρανία καθυστέρησε σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην εξασφάλιση εμβολίων κατά της Covid-19 φέτος και τώρα πασχίζει να πείσει τους επιφυλακτικούς πολίτες να ανοσοποιηθούν.

«Τέτοιου είδους πορείες ανθρώπων που είδαμε σήμερα, που καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, κατά τη γνώμη μου αποτελούν χλευασμό για τους γιατρούς μας και τις οικογένειες που δυστυχώς έχασαν συγγενείς τους λόγω του κορονοϊού», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Πιστέψτε με, αυτό το αντιεμβολιαστικό πνεύμα γρήγορα εξαφανίζεται στις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα πλαστά πιστοποιητικά δεν λειτουργούν», είπε ο ίδιος.

Χθες το Κοινοβούλιο ποινικοποίησε τη χρήση και την κατασκευή πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών κατά της COVID-19, ορίζοντας για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια ή πρόστιμό περίπου 6.460 δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις