Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας από 10 έως 30 Μαΐου στο Κουβέιτ

Κορονοϊός: Πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας από 10 έως 30 Μαΐου στο Κουβέιτ

Αυστηρά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού υιοθετεί το Κουβέιτ.

Θα εφαρμόσει “πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας” από τις 16.00 (και ώρα Ελλάδος) από την Κυριακή 10 του μηνός έως τις 30 Μαΐου για να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ενημέρωσης, σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ανακοινωθούν σύντομα, αναφέρει το μήνυμα.

Στις 20 Απριλίου το Κουβέιτ επέκτεινε την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα σε 16 ώρες την ημέρα, από τις 16:00 έως τις 08.00, και επέκτεινε την αναστολή της εργασίας στον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών υπηρεσιών έως τις 31 Μαΐου.

Σήμερα, αυτό το κράτος του Κόλπου ανακοίνωσε 641 νέα κρούσματα κορονοϊού και 3 θανάτους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 7.208, ανάμεσά τους 47 θάνατοι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στα έξι αραβικά κράτη του Κόλπου αυξάνεται σταθερά και ανέρχεται σε σχεδόν 86.000, με 486 θανάτους, παρά τα περιοριστικά μέτρα, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η απαγόρευση των επιβατικών πτήσεων και το κλείσιμο των περισσότερων δημόσιων χώρων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασε τις 35.000 σήμερα.

Αιγύπτιος ο πρώτος γιατρός που χάνει τη ζωή του από κορονοϊό στο Κουβέιτ

Ο ιατρικός κόσμος στο Κουβέιτ και την Αίγυπτο θρηνεί την απώλεια του πρώτου γιατρού που έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού, του Αιγύπτιου ΩΡΛ γιατρού Τάρεκ Χουσέΐν Μεχαϊμάρ, που προσέφερε τις υπηρεσίες του τα τελευταία 20 χρόνια στη χώρα αυτή του Αραβικού Κόλπου.

Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπος, ο Υπουργός Υγείας του Κουβέιτ Μπάσελ Αλ-Σαμπάχ δήλωσε ότι ο Αιγύπτιος γιατρός, 62 ετών, μολύνθηκε από τον ιό, τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς, μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά τελικά κατέληξε.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στο Κουβέιτ ανέρχονται στα 7.208 άτομα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι στην Αίγυπτο, κατέληξε ένας ακόμη νοσηλευτής στο νοσοκομείο του Ζαγαζίκ, ο Αουάτεφ Άμπντελ Σαντίκ Άχμεντ Αλ Μπαρμάουι, ανεβάζοντας σε 13 τους επαγγελματίες υγείας που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στην Χώρα του Νείλου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις