Κόσμος

Κορονοϊός – Σανγκάη: Εισβάλλουν σε σπίτια και αρπάζουν πολίτες για να τους πάνε σε στρατόπεδα καραντίνας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απίστευτες και ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες από τη Σανγκάη, την πόλη της Κίνας με πληθυσμό 25 εκατ. ανθρώπων, η οποία τελεί υπό καθεστώς lockdown λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και τώρα οι τοπικές αρχές εισβάλλουν στα σπίτια και αρπάζουν θετικούς στον ιό πολίτες μέσα από τα σπίτια τους!

Στο παρακάτω σοκαριστικό βίντεο, εμφανίζονται οπλισμένοι άντρες με στολές κατά του κορονοϊού να έχουν εισβάλλει στο σπίτι ενός θετικού στον ιό πολίτη στη Σανγκάη και να θέλουν να τον μεταφέρουν σε «στρατόπεδο καραντίνας», τα οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για να περιοριστεί η μετάδοση της COVID-19. 

Όπως φαίνεται, οι αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού και δεν τους νοιάζει μέχρι και να καταπατήσουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Μάλιστα, οι άνδρες με βαρύ οπλισμό, είναι από αυτούς που έχουν το… ελεύθερο να εισβάλλουν στα σπίτια και να αρπάζουν τους πολίτες με κάθε τρόπο ώστε να τους πάνε στα στρατόπεδα.

Ο άνδρας είναι ένας από τους πολλούς πολίτες που αρνούνται να μεταβούν στα συγκεκριμένα camps, την ώρα που υπάρχουν αναφορές ότι εκεί μεταφέρονται άνθρωποι ακόμα και με αρνητικό τεστ.

«Είστε όλοι γκάγκστερς… Ξέρετε το αποτέλεσμα του τεστ μου. Είστε ο γ@@@ υπόκοσμος. Σας λέω βγείτε έξω», ακούγεται να τους λέει ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Αμέσως μετά, ακούγεται κάτι σαν πυροβολισμός και οι οπλισμένοι άνδρες βγαίνουν στο μπαλκόνι με ασπίδες για να τον ακινητοποιήσουν.

«Μην σκαρφαλώνεις πάνω μου, τράβα του το πόδι», ακούγεται να λέει κάποιος από τους οπλισμένους. Ο θετικός στον ιό άνδρας αντιστέκεται σθεναρά. Αφού κάποιος άλλος ζητά μαχαίρι και ένας οπλισμένος ζητά το όνομά του, ο άνδρας πέφτει στο έδαφος και δεν κινείται. 

Αναφορές στο Twitter κάνουν λόγο για συλλήψεις των πολιτών που δεν κάνουν κάθε μέρα τεστ. Η κατάσταση είναι απίστευτη στη Σανγκάη ενώ την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κίνας δηλώνει ότι δεν θα γίνει καμία χαλάρωση στα μέτρα.

https://twitter.com/songpinganq/status/1500874288437497857

«Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα αυτά θα αντιμετωπίζονται αυστηρά βάσει της νομοθεσίας από τα όργανα της δημόσιας ασφάλειας (…) Αν οι πράξεις τους αποτελούν αδίκημα, θα εξετάζονται βάσει της νομοθεσίας», είχε τονίσει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της για τα μέτρα που επιβάλλονται κατά του κορονοϊού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς οι ηγέτες των χωρών του Κόλπου έπεισαν τον Τραμπ να αναβάλει την νέα επίθεση στο Ιράν – Φοβούνται για αντίποινα
Του ζήτησαν να κάνει υπομονή λίγες ημέρες καθώς είναι κοντά στο να κατατεθεί ειρηνευτική πρόταση που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές - Το παρασκήνιο το συνομιλιών σύμφωνα με το Axios
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο από τους πυροβολισμούς στην Τουρκία με τους 6 νεκρούς - Σκότωσε την σύζυγό του και άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές
Αφού πυροβόλησε την σύζυγό του, εισέβαλε σε εστιατόριο σκοτώνοντας πελάτες και προσωπικό και στη συνέχεια επιτέθηκε σε βοσκό και δύο ακόμη άτομα σε βενζινάδικο
Η στιγμή των πυροβολισμών
Ανήλικος παλαιστής ο ένας εκ των δύο δραστών των πυροβολισμών στο τζαμί του Σαν Ντιέγκο - Αυτοκτόνησαν αφού σκότωσαν 3 θύματα
Ανάμεσα στα θύματα και ο ήρωας - φρουρός του Ισλαμικού Κέντρου που κατάφερε να σώσει αρκετές ζωές πριν πέσει νεκρός - 17 και 19 χρόνων οι δράστες - Άφησαν αντισλαμικά μηνύματα μίσους μέσα στο αυτοκίνητό τους
17χρονος