Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σανγκάη: Εισβάλλουν σε σπίτια και αρπάζουν πολίτες για να τους πάνε σε στρατόπεδα καραντίνας

Κορονοϊός – Σανγκάη: Εισβάλλουν σε σπίτια και αρπάζουν πολίτες για να τους πάνε σε στρατόπεδα καραντίνας

Απίστευτες και ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες από τη Σανγκάη, την πόλη της Κίνας με πληθυσμό 25 εκατ. ανθρώπων, η οποία τελεί υπό καθεστώς lockdown λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και τώρα οι τοπικές αρχές εισβάλλουν στα σπίτια και αρπάζουν θετικούς στον ιό πολίτες μέσα από τα σπίτια τους!

Στο παρακάτω σοκαριστικό βίντεο, εμφανίζονται οπλισμένοι άντρες με στολές κατά του κορονοϊού να έχουν εισβάλλει στο σπίτι ενός θετικού στον ιό πολίτη στη Σανγκάη και να θέλουν να τον μεταφέρουν σε «στρατόπεδο καραντίνας», τα οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για να περιοριστεί η μετάδοση της COVID-19. 

Όπως φαίνεται, οι αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού και δεν τους νοιάζει μέχρι και να καταπατήσουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Μάλιστα, οι άνδρες με βαρύ οπλισμό, είναι από αυτούς που έχουν το… ελεύθερο να εισβάλλουν στα σπίτια και να αρπάζουν τους πολίτες με κάθε τρόπο ώστε να τους πάνε στα στρατόπεδα.

Ο άνδρας είναι ένας από τους πολλούς πολίτες που αρνούνται να μεταβούν στα συγκεκριμένα camps, την ώρα που υπάρχουν αναφορές ότι εκεί μεταφέρονται άνθρωποι ακόμα και με αρνητικό τεστ.

«Είστε όλοι γκάγκστερς… Ξέρετε το αποτέλεσμα του τεστ μου. Είστε ο γ@@@ υπόκοσμος. Σας λέω βγείτε έξω», ακούγεται να τους λέει ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Αμέσως μετά, ακούγεται κάτι σαν πυροβολισμός και οι οπλισμένοι άνδρες βγαίνουν στο μπαλκόνι με ασπίδες για να τον ακινητοποιήσουν.

«Μην σκαρφαλώνεις πάνω μου, τράβα του το πόδι», ακούγεται να λέει κάποιος από τους οπλισμένους. Ο θετικός στον ιό άνδρας αντιστέκεται σθεναρά. Αφού κάποιος άλλος ζητά μαχαίρι και ένας οπλισμένος ζητά το όνομά του, ο άνδρας πέφτει στο έδαφος και δεν κινείται. 

Αναφορές στο Twitter κάνουν λόγο για συλλήψεις των πολιτών που δεν κάνουν κάθε μέρα τεστ. Η κατάσταση είναι απίστευτη στη Σανγκάη ενώ την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κίνας δηλώνει ότι δεν θα γίνει καμία χαλάρωση στα μέτρα.

«Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα αυτά θα αντιμετωπίζονται αυστηρά βάσει της νομοθεσίας από τα όργανα της δημόσιας ασφάλειας (…) Αν οι πράξεις τους αποτελούν αδίκημα, θα εξετάζονται βάσει της νομοθεσίας», είχε τονίσει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της για τα μέτρα που επιβάλλονται κατά του κορονοϊού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις