Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα στην Λιόν πούλμαν από την Ιταλία!

κοροναϊός

Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν στον σταθμό λεωφορείων της Περάς στην Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, ένα λεωφορείο που προερχόταν από το Μιλάνο, λόγω υποψίας για την παρουσία κρούσματος του νέου κορονοϊού μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό! 

Η αστυνομία επιφορτίστηκε με την δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο, οι επιβαίνοντες στο οποίο τέθηκαν σε περιορισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

click4more: Κορονοϊός: Διαλύει την Ευρωπαϊκή οικονόμία! Η χειρότερη μέρα από το 2016

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης LyonMag, ένας από τους οδηγούς του λεωφορείου, ιταλικής υπηκοότητας, παρουσίασε ισχυρό βήχα και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Πρόκειται για λεωφορείο της εταιρείας Flixbus, το οποίο αναχώρησε από το Μιλάνο και έκανε στάση στο Τορίνο και την Γκρενόμπλ προτού φτάσει στην Λιόν, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.

“Μπλόκο” σε επιβάτες της Alitalia

Την ίδια ώρα οι αρχές του Μαυρίκιου, ενός νησιού στον Ινδικό Ωκεανό, απαγόρευσαν την αποβίβαση σε κάποιους επιβάτες αεροσκάφους της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia που προέρχονταν από τις περιοχές της Ιταλίας.

Οι ιταλικές αρχές επισήμαναν ότι είναι «σε συνεχή επαφή» με την Alitalia προκειμένου «να διασφαλιστεί η παροχή βοήθειας στους Ιταλούς επιβάτες».

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από τη Ρώμη και μετέφερε περίπου 300 ανθρώπους, εκ των οποίων 60 από τη Λομβαρδία και τη Βενετία στους οποίους απαγορεύθηκε να αποβιβαστούν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο καλά ενημερωμένες πηγές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις