Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σχεδόν 65.000 τα κρούσματα στη Νότια Κορέα

κορονοϊός Νότια Κορέα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα ξεπέρασε το όριο των χιλίων, φθάνοντας τους 1.007. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν την Τρίτη (5/1) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 28 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 715 κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων στη Νότια Κορέα που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό φθάνει πλέον τους 64.979, σύμφωνα με τα δεδομένα της κορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA). Η χώρα είναι αντιμέτωπη με αυξημένο επίπεδο μολύνσεων, που οι αρχές αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά και απότομη αύξηση των θανάτων.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θνητότητας αυξήθηκε στο 1,55%. Ο αριθμός των θανάτων σε ημερήσια βάση παραμένει διψήφιος από την 15η Δεκεμβρίου. Ο βαρύτερος απολογισμός (40 νεκροί) καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη.

Click4more: Εμβόλιο: Άκυρο από τον FDA στις προτάσεις για καθυστέρηση της δεύτερης δόσης

Ο αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε το προηγούμενο 24ωρο κάτω από το επίπεδο των χιλίων — είχαν διαγνωστεί 1.020 την προτεραία — ενώ βρίσκεται κατά μέσον όρο στα 839,9 την τελευταία εβδομάδα.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας αποφάσισαν να επεκτείνουν σε όλη τη χώρα την απαγόρευση των δημόσιων και ιδιωτικών συναθροίσεων άνω των τεσσάρων προσώπων και παρέτειναν την ισχύ των αυστηρών μέτρων που επιβάλλονται στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, στην Ιντσόν και αλλού.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε στους 386 (+35 από την προηγουμένη), σύμφωνα με την KDCA.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει εκστρατεία εμβολιασμού τον Φεβρουάριο, ξεκινώντας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ανθρώπους που θεωρείται ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά μορφή της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Δέχεται ωστόσο επικρίσεις για το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει, καθώς η ανοσοποίηση έχει αρχίσει ήδη από τα τέλη του 2020 στις ΗΠΑ, σε κράτη μέλη της ΕΕ και άλλες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις