Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τα πρώτα εμβόλια βρίσκονται καθ΄οδόν προς τη Γάζα

Κορονοϊός: Τα πρώτα εμβόλια βρίσκονται καθ΄οδόν προς τη Γάζα
Φωτογραφία Αρχείου

Η Γάζα θα παραλάβει σήμερα, Τετάρτη (17/2) το πρώτο της φορτίο εμβολίων κατά του κορονοϊού μετά την έγκριση από το Ισραήλ της μεταφοράς μέσω του εδάφους του. Αυτό δήλωσαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Η Γάζα, με πληθυσμό δύο εκατομμυρίων, έχει καταγράψει περισσότερες από 53.000 μολύνσεις από κορονοϊό και 538 θανάτους. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το φορτίο θα περιλαμβάνει αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό 1.000 ανθρώπων.

Click4more: Pfizer και BioNTech δίνουν ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ε.Ε.

Η μεταφορά, μέσω του Ισραήλ, του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από την Παλαιστινιακή Αρχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που διοικείται από την ισλαμιστική Χαμάς έχει προκαλέσει επικρίσεις από ακροδεξιούς Ισραηλινούς πολιτικούς. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ισραήλ, δήλωσαν πως μια μεταφορά που είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί προχθές, Δευτέρα, ακυρώθηκε.

Η COGAT, η ισραηλινή υπηρεσία στρατιωτικού συνδέσμου με τους Παλαιστίνιους, και αξιωματούχοι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας δήλωσαν πως το εμβόλιο είναι καθ΄οδόν προς τα σύνορα με τη Γάζα και θα εισέλθει στην περιοχή αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις