Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Το “ευχαριστώ” της Ελισάβετ στους 400.000 εθελοντές

Κορονοϊός: Το “ευχαριστώ” της Ελισάβετ στους 400.000 εθελοντές
photo Reuters

Η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους πάνω από 400.000 εθελοντές για να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μάχη για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Μέσα σε 24 ώρες από την έκκληση του υπουργού Υγείας για να βρεθούν εθελοντές στη μάχη που δίνει η Βρετανία για να ανακοπεί ο κορονοϊός, 405.000 άτομα έθεσαν εαυτόν στη διάθεση της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Πρίγκιπας Κάρολος! Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του τονίζεται ότι: «Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό από ποιον κόλλησε τον κορονοϊό ο Πρίγκιπας καθώς είχε τις τελευταίες εβδομάδες πολλές συναντήσεις στο πλαίσιο του ρόλου του». Ο Κάρολος είναι σε καραντίνα στο Κάστρο του Μπαλμόραλ και εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα είναι αρνητική στο τεστ που υποβλήθηκε. Και οι δυο είναι σε απομόνωση.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ θεωρείται πολύ πιθανό ο 71χρονος Πρίγκιπας Κάρολος να κόλλησε τον κορονοϊό από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό καθώς συναντήθηκε μαζί του στις 10 Μαρτίου και λίγες ημέρες αργότερα ο Αλβέρτος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όσον αφορά την Ελισάβετ ο εκπρόσωπος του παλατιού του Μπάκιγχαμ εμφανίστηκε καθησυχαστικός : «Η Αυτού Μεγαλειότητα παραμένει σε καλή κατάσταση. Η βασίλισσα ακολουθεί όλες τις κατάλληλες συμβουλές σχετικά με την ευημερία της ».

Πηγή: dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις