Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τον Φεβρουάριο η πρώτη παρτίδα εμβολίων στη Μαλαισία

Γερμανία
Reuters

Ο κορονοϊός «χτυπά» και στη Μαλαισία η οποία περνά στην… αντεπίθεση. Ανακοίνωσε ότι αναμένει να λάβει την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του COVID19 των Pfizer και BioNTech τον Φεβρουάριο, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama, το Σάββατο (19.12.2020).

Ο κορονοϊός έχει, λοιπόν, «αντίπαλο», το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech. Ήδη, η κυβέρνηση της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει 12,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αυτού. Ήταν η πρώτη χώρα στην νοτιοανατολική Ασία που σύναψε συμφωνία με την Pfizer.

Όπως συμφωνήθηκε, η Pfizer θα παραδώσει ένα εκατομμύριο δόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ τα επόμενα τρίμηνα θα ακολουθήσουν 1,7 εκατομμύριο δόσεις, 5,8 εκατομμύρια και 4,3 εκατομμύρια.

Ο υπουργός Εμπορίου Μοχάμεντ Άζμιν Άλι δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επίσης συνομιλίες με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες για να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια.

«Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προμήθεια εμβολίων για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την σύσταση του υπουργείου Υγείας όσον αφορά το ποσοστό των ανθρώπων που χρειάζεται να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άζμιν, σύμφωνα με το Bernama.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις