Κόσμος

Κορσική: Καταιγίδες και άνεμοι με ταχύτητα 220 χλμ/ώρα σάρωσαν το νησί – 5 νεκροί, 20 τραυματίες

Οι σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν τη δυτική Μεσόγειο από την Τρίτη στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην Κορσική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20 και τρεις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έπειτα από τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα και την ξηρασία, οι καταιγίδες και οι ριπές του ανέμου που έφταναν έως και τα 224 χλμ/ώρα, προκάλεσαν επίσης αρκετές υλικές ζημιές.

Το λιμενικό χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές για διασώσεις στη θάλασσα.

Στην ξηρά, τρεις άνθρωποι ηλικίας από 13 έως 72 ετών σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από ξεριζωμένα δέντρα και σκεπές που παρασύρθηκαν από τον αέρα.

Στη θάλασσα έχασαν τη ζωή τους ένας 62χρονος ψαράς και μια γυναίκα που έκανε καγιάκ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και μια 23χρονη Ιταλίδα τουρίστρια.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 35.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο νησί, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας EDF.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France ήρε πάντως τον συναγερμό που είχε σημάνει από το πρωί, αφού το μέτωπο των καταιγίδων κινείται τώρα ανατολικά, προς την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φόβοι ότι ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα πυροδοτήσει νέο κύκλο αίματος από τα καρτέλ ναρκωτικών σε Ισημερινό και Κολομβία
Στην Κολομβία, ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα επηρεάσει άμεσα την οικονομική μηχανή που υποστηρίζει μερικές από τις πιο επικίνδυνες ένοπλες ομάδες της χώρας.
Μεξικό
Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας – Κατηγορείται ότι έδινε κυβερνητικές πληροφορίες στον Έπσταϊν
Μετά τη σύλληψη, η οικογένεια της Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία είχε κατηγορήσει τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε ότι «επαινούμε τις βρετανικές αρχές για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων»
O Πίτερ Μάντελσον
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska