Κόσμος

Κορσική: Καταιγίδες και άνεμοι με ταχύτητα 220 χλμ/ώρα σάρωσαν το νησί – 5 νεκροί, 20 τραυματίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν τη δυτική Μεσόγειο από την Τρίτη στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην Κορσική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20 και τρεις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έπειτα από τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα και την ξηρασία, οι καταιγίδες και οι ριπές του ανέμου που έφταναν έως και τα 224 χλμ/ώρα, προκάλεσαν επίσης αρκετές υλικές ζημιές.

Το λιμενικό χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές για διασώσεις στη θάλασσα.

Στην ξηρά, τρεις άνθρωποι ηλικίας από 13 έως 72 ετών σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από ξεριζωμένα δέντρα και σκεπές που παρασύρθηκαν από τον αέρα.

Στη θάλασσα έχασαν τη ζωή τους ένας 62χρονος ψαράς και μια γυναίκα που έκανε καγιάκ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και μια 23χρονη Ιταλίδα τουρίστρια.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 35.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο νησί, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας EDF.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France ήρε πάντως τον συναγερμό που είχε σημάνει από το πρωί, αφού το μέτωπο των καταιγίδων κινείται τώρα ανατολικά, προς την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: 500 επιπλέον στρατιώτες στο Μιλάνο αλλά χωρίς διευρυμένες δικαιοδοσίες – Βιομετρική αναγνώριση με AI για διαδηλωτές με καλυμμένο πρόσωπο
Η προληπτική προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα πριν από τις διαδηλώσεις θα μπορεί να επεκταθεί σε ανηλίκους αλλά και «σε όποιον έχει δημιουργήσει προβλήματα στη δημόσια ασφάλεια, σε χώρους μεγάλης προσέλευσης»
REUTERS
Ιράν: «Δεν θα φύγει ούτε γραμμάριο εμπλουτισμένου ουρανίου από τη χώρα» – Οι όροι για διάλογο με τις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ ζητούν την άμεση απομάκρυνση των αποθεμάτων , ενώ η Τεχεράνη επιμένει ότι οποιαδήποτε διαδικασία μείωσης του εμπλουτισμού πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός της χώρας
Ιράν
Συνελήφθησαν ξανά οι δύο ύποπτοι για το περιστατικό στο Φέρφορντ στη Βρετανία για βοήθεια στις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες
Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για τρία ύποπτα οχήματα κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση την 27η Σεπτεμβρίου - στη συνέχεια κηρύχθηκε σοβαρό περιστατικό και δεκάδες σπίτια εκκενώθηκαν
REUTERS