Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κούβα: 77 νεκροί και 6.277 νέα κρούσματα κορονοϊού

Κούβα: 77 νεκροί και 6.277 νέα κρούσματα κορονοϊού

Εβδομηνταεφτά ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στην Κούβα ύστερα από επιπλοκές εξαιτίας του κορονοϊού την Κυριακή, την ώρα που ανακοινώθηκαν 6.277 νέα κρούσματα στη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας συνολικά ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο κράτος της Καραϊβικής έχει φθάσει τους 5.144 νεκρούς επί συνόλου 640.438 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κουβανικού υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, τόνισε ότι πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια «να μειώσουμε το υψηλό επίπεδο μετάδοσης τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με τον κ. Ντουράν, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 38.391 ασθενείς με την COVID-19, ο υψηλότερος αριθμός από τα μέσα του Ιουλίου.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κούβα έχει επιδεινωθεί θεαματικά τους τελευταίους μήνες, παρότι δεν συγκρίνεται με αυτή με άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Η επαρχία Σιενφουέγος παραμένει το τελευταίο διάστημα επίκεντρο της κρίσης, με τον δείκτη επίπτωσης στα 4.363,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Οι υγειονομικές αρχές της νήσου προσπαθούν να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης με εμβόλια που παράγονται εγχωρίως. Ως τώρα έχει λάβει τρεις δόσεις των εμβολίων Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus το 30,2% του πληθυσμού των 11,2 εκατ. κατοίκων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις