Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κραυγή αγωνίας της φυλακισμένης Πριγκίπισσας και εγγονής του Ιμπν Σαούντ

Κραυγή αγωνίας της φυλακισμένης Πριγκίπισσας και εγγονής του Ιμπν Σαούντ

Την λένε Basmah bint Saud bin Abdulaziz Al Saud και είναι ανιψιά του Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας. Η πριγκίπισσα είναι φυλακισμένη εδώ και έναν χρόνο και μόλις το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης με ένα tweet έδωσε σημεία ζωής από την φυλακή Αλ Χαΐρ όπου κρατείται χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η ανιψιά του Βασιλιά Σαλμάν και του διαδόχοι του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, με δήλωσή της στον λογαριασμό της στο Twitter δήλωσε: «Είμαι κρατούμενη στην φυλακή Αλ Χαΐρ ζωρίς να μου έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία. Η υγεία μου έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που είμαι ένα βήμα πριν τον θάνατο».

https://twitter.com/PrincessBasmah/status/1250542196639629312?s=20

Η ίδια ισχυρίζεται ότι απήχθη χωρίς εξηγήσεις μαζί με μια από τις κόρες της και δεν έχει τύχει ιατρικής περίθαλψης παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της.

Η φυλακισμένη πριγκίπισσα έχει κάνει tag πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς ανάμεσα στους οποίους τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και την Νάνσι Πελόζι, Οργανισμούς για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως η Διεθνής Αμνηστεία και η Human Rights Watch, καθώς και πολλά ΜΜΕ.

Πολλές ακτιβίστριες αναφέρουν ότι η Πριγκίπισσα Basmah πληρώνει τους αγώνες της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών στην χώρα της.

Η 55χρονη Πριγκίπισσα είναι κόρη του πρώην Βασιλιά,  Saud bin Abdulaziz Al Saud, και εγγονή του Βασιλιά Abdulaziz bin Abdul Rahman, γνωστού και ως Ibn Saud, ιδρυτή της Σαουδικής Αραβίας.

Πάντα έλεγε ανοικτά την γνώμη της και με συνεντεύξεις της στο παρελθόν, είχε ασκήσει κριτική στην θρησκευτική αστυνομία αλλά και στις μεγάλες ανισότητες στην χώρα της.

Τελικά συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο καθώς ήταν ύποπτη φυγής από την χώρα της μαζί με μια από τις κόρες της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις