Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρεμλίνο: Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε νέα συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτή τη φορά στην Ουάσιγκτον

Κρεμλίνο: Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε νέα συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτή τη φορά στην Ουάσιγκτον
φωτογραφία Reuters

Η αμερικανική πλευρά πρότεινε την διεξαγωγή νέας συνάντησης των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ στα τέλη του 2018 στην Ουάσιγκτον, αποκάλυψε σήμερα στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Όπως επισήμανε στο Κρεμλίνο ο Γιούρι Ουσακόφ, κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους στο Ελσίνκι, ο κ. Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν ότι θα είναι χρήσιμο και αναγκαίο να συνεχίσουν τις διμερείς επαφές τους.

“Μερικές μέρες μετά το Ελσίνκι, η αμερικανική πλευρά πρότεινε την διεξαγωγή της επόμενης συνάντησης κορυφής στην Ουάσιγκτον στο τέλος του έτους” δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι την πρόταση μετέφερε ο σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

Ο Ουσακόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο Πρόεδροι να συναντηθούν στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής των G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή ή σε άλλες διεθνείς συναντήσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν οι δύο ηγέτες.

Κρεμλίνο: Δεν ξέρει, δεν είδε για ρωσικό δάκτυλο στην εκλογή Τραμπ

Ο σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που είχαν σχέση με την συνάντηση κορυφής του Ελσίνκι και ιδιαίτερα στο ερώτημα πόσο επίμονα έθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ το ζήτημα της δήθεν ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση των εκπροσώπων του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Τζον Μπόλτον, προετοιμάζεται για τον Αύγουστο.

Ουάσιγκτον: Ετοιμάζουν ψυχρή υποδοχή σε Πούτιν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν δεν θα λάβει πρόσκληση για να απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο αν πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, σημειώνοντας ότι αυτή η τιμή αποδίδεται μόνο στους συμμάχους των ΗΠΑ.

Αυτό που πιστεύω ότι έχει σημασία είναι το μήνυμα: σταμάτα να παρεμβαίνεις στη χώρα μας, σταμάτα να παραβιάζεις την κυριαρχία μας”, κατέληξε ο 48χρονος ρεπουμπλικανός πολιτικός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις